1. HABERLER

  2. HABER

  3. Macaristan Sınırı Kapattı, "Sığınmacı"lar Hırvatistan'a Yöneldi
Macaristan Sınırı Kapattı, "Sığınmacı"lar Hırvatistan'a Yöneldi

Macaristan Sınırı Kapattı, "Sığınmacı"lar Hırvatistan'a Yöneldi

Macaristan'ın, Sırbistan sınırını kapatmasının ardından, “sığınmacı”lar Hırvatistan'a yöneldi.

16 Eylül 2015 Çarşamba 09:15A+A-

Makedonya üzerinden Sırbistan'a giren yüzlerce “sığınmacı”, akşam saatlerinden itibaren Preşevo'dan kalkan otobüslerle Hırvatistan sınırındaki Şid şehrine hareket etmeye başladı.

Üzerinde "Şid" ve "Hırvatistan" yazılı otobüslere binen “sığınmacı”ların, haritalar aracılığıyla yeni rotaları hakkında bilgi edinmeye çalıştıkları görüldü. Daha önce Makedonya-Sırbistan-Macaristan koridorunu kullanarak Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların yeni rotasının Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya olması bekleniyor.

Macaristan'a girmek üzere Sırbistan-Macaristan sınırındaki Horgos'ta bekleyen çoğu Suriyeli onlarca “sığınmacı” da sınırın kapatılmasına tepki göstermek amacıyla açlık grevi başlattıklarını açıklamıştı.

Macaristan hükûmeti, “sığınmacı” krizi nedeniyleSırbistan sınırına yakın Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgelerinde olağanüstü hâl ilan etmiş, hükûmet sözcüsü Zoltan Kovacs, Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgelerinde ilan edilen olağanüstü hâl uygulamasının ihtiyaç süresince yürürlükte kalacağını açıklamıştı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise bu yıl Macaristan'a ulaşan “sığınmacı”ların sayısının 200 bini aştığı, sadece dün Sırbistan üzerinden ülkeye 9 bin 380 kişinin girdiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT