1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Lütfü Türkkan’ın yalanı mahkeme yolunda!
Lütfü Türkkan’ın yalanı mahkeme yolunda!

Lütfü Türkkan’ın yalanı mahkeme yolunda!

Zincirleme yalan serisi aldı başını gitti!

22 Aralık 2022 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İlk önce Oda TV tarafından ortaya atılan bir iddia en baştan muhataplar tarafından yalanlanmasına rağmen bir şekilde sürdürülmeye devam ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde yapılan bir ihaleyi dayısına verdiği yönündeki haber servis edildikten sonra İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan bu iddiaya dört elle sarıldı.

Oda TV’nin alışıldık “çamur at izi kalsın” mantığıyla ürettiği haberin alıcısının ırkçı tezviratlarıyla tanınan Lütfü Türkkan olması zaten ibretlikti. Ancak bu durum da yeterli farkındalığı oluşturmamış olacak ki Karar gazetesi yazarı Akif Beki de aynı iddiaları gündem etme yoluna gitti.

Adil Karaismailoğlu ile herhangi bir akrabalık ilişkisi bulunmayan kişilerin katıldığı bir ihaleyi Karaismailoğlu ile ilişkilendirmek hakkın ve hukukun çiğnenmesidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun avukatlığını üstlenen Av. Ömer Faruk Karagüzel ise zincirleme yalan serisi hakkında hukuki süreç başlattıklarını kamuoyuna duyurdu.

Lütfü Türkkan hakkında açılan manevi tazminat davası Türkkan’ın ilerleyen zamanlarda “yalan” söylerken biraz daha dikkatli olmasını sağlar mı göreceğiz... Biz çok ümitli değiliz ancak Türkkan gibi bir edepsize birilerinin artık dur demesi gerekiyor!

basliksiz-115.jpg


Akif Beki’nin söz konusu ithamları hakkında Av. Ömer Faruk Karagüzel’in açıklaması şöyle:

AKİF BEKİ’NİN KARAR GAZETESİ’NDEKİ KÖŞESİNDE MÜVEKKİL ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NU HEDEF ALAN GERÇEK DIŞI VE İTİBAR ZEDELEYİCİ KÖŞE YAZISINA CEVABIMIZDIR.

Akif Beki Karar Gazetesinin 22.12.2022 tarihli nüshasında yazmış olduğu köşe yazısında müvekkilim T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nu yalan ve iftira mahiyetindeki bir kısım hezeyanlarıyla kamuoyu husumetine maruz bırakmıştır. İlgili köşe yazısında müvekkilimin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde yapılan bir ihaleyi dayısına verdiği açık bir biçimde kamuoyuyla paylaşılmıştır. Baştan ifade etmek gerekirse Akif Beki’nin yazısında kastettiği müvekkilimin dayısına ihale verdiği bütünüyle yalan ve ahlaksız düzeyde bir iftiradır. Haber kamuoyuna ODATV tarafından servis edilmiş olup bahsi geçen internet haber sitesine tarafımızca suç duyurusu verilip manevi tazminat davası açılmıştır. Bu haber daha sonra İyi Partili Lütfü Türkkan tarafından da sosyal medya hesabından kamuoyuna sunulmuştur. Tarafımızca İyi Partili Lütfü Türkkan’a da suç duyurusu verilerek manevi tazminat davası da açılmıştır. Basiretli bir gazetecinin hiçbir haber değeri taşımayan, kulaktan kulağa dolaşan iftiraları köşesine taşıyarak AK Parti davasına hakareti gerekçe yapan bu hezeyanları kati surette reddetmekteyiz.

Dürüstlük, ahlak ve etik mefhumlarını ağızlarından düşürmeyen, basın ve ifade özgürlüğü maskesi altında her türlü iftira ve hakareti gazetecilik mesleğiyle maskeleyen tutuma karşı hukuk nezdinde mücadele edilmesinin zaruretini de bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz. Çamur at izi kalsın mantığıyla sergilenen ve hiçbir doğruluğu olmayan dedikoduları Karar Gazetesi gibi kamuoyu tarafından takip edilen bir gazetede yayınlayarak müvekkilimi aşağılamak açık bir biçimde TCK gereğince suçtur.

Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu’nun ne dayısı ne de herhangi bir yakını bahsi geçen ihaleye ihaleyi almamış, ihaleye dahi girmemiştir. Hal böyleyken, basit bir araştırma ile öğrenilecek, ihaleyi kazananın ilan edildiği açık kaynaklardan tespit edilecek bir kurum işlemini, “bakan dayısına ihale verdi” şeklinde kamuoyuna servis etmek ne meslek ettiğiyle ne de ahlakla özdeşleştirilebilir.

Müvekkilim T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görevini hakkıyla ve üstün bir azimle yerine getirmektedir. İş ve işlemlerinde anayasa ve yasalara tam olarak bağlı hareket etmektedir. Bu durum “Bakan” olduğu süre boyunca olduğu gibi geçmişte yer aldığı görevlerde de benzer şekilde gerçekleşmiştir. Müvekkilim hiçbir iş ve işleminde hele hele konu millet adına yapılan harcamalar olduğunda, hiçbir şart ve koşulda haksız kazanç temin etmediği gibi, hiçbir yapıya, kuruma, kişi ya da kişilere de haksız kazanç temin etmemiştir. Hal böyleyken bahsi geçen köşe yazısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak eser sahibi hakkında manevi tazminat davası açacağımızı hatırlatırız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Adil Karaismailoğlu Vekili

Av. Ömer Faruk Karagüzel

HABERE YORUM KAT

2 Yorum