1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Lütfen Kendinizi de Eklemeyi Unutmayınız Hanımefendi!
Lütfen Kendinizi de Eklemeyi Unutmayınız Hanımefendi!

Lütfen Kendinizi de Eklemeyi Unutmayınız Hanımefendi!

Milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin oyunun bariz bir şekilde düşmesinin nedenleri tartışıla dursun Hilal Kaplan dijital ortamın tipik popülizm örneği soru-anket formuyla her ortamdan sağ salim çıkmanın yolunu bulmaya çalışmış.

26 Haziran 2018 Salı 14:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan’ın açık ara kazanmasına rağmen milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin oyunun bariz bir şekilde düşmesinin nedenleri tartışıla dursun Hilal Kaplan dijital ortamın tipik popülizm örneği soru-anket formuyla her ortamdan sağ salim çıkmanın yolunu bulmaya çalışmış. Kendisine de şöyle usulünce ombudsmanlık payesi biçerek tabi ki. 

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, 24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti’yi destekleyen Twitter’daki takipçilerine partilerine yönelik eleştirilerini ve beklentilerini soruyor. Sorusuna 25 dakikada 820 cevap gelirken; hükümeti desteklediklerini söyleyen Twitter kullanıcıları, birçok kullanıcının da seçim döneminde sıklıkla gündeme gelen ‘liyakat’ konusuna vurgu yapmasıyla birlikte ayrıca Bakanlıklardaki sıkıntıları, milletvekillerinin halktan uzaklığını, parti teşkilatı ve yöneticilerinin kibir ve kabalığını gündeme getirirken bazı kullanıcılar da “Damatmış, falancanın oğluymuş; bu tarz insanları partide görmek istemiyoruz.” tespitinde bulunuyor. Eleştiri ve önerilerin çoğunun haklılık payı içerdiği açık. Nitekim Hilal Kaplan da çok sayıda yorumun ardından, “25 dakikada 820 yanıt. Tanıdığım tüm yetkililere ileteceğim ve kendim de bu sıkıntıları ifade etmeye çalışacağım” mesajını paylaşıyor.

Madem Hilal Hanım sorunlar, çözümler meselesiyle ilgileniyor. Kendisine biz de yardımcı olalım da tanıdığı tüm yetkililere iletsin. Doğrudur nepotizm siyasette ve bürokraside yaygın, ehliyet ve liyakat meselesi var, kibir, nobran dil var ama başka bir şey daha var: Trol ve troliçe ve bunun kurumsal örgütlü hali Pelikan şebekesinin verdiği zararı ekleyiniz lütfen. Salihler, Hilaller, Canlar, Cemiller ve onların basit tetikçileri Sak’sağanların, üç kuruş parayla twit saldırganlığı hizmetinde bulunan zavallıların insanları siyasetten daha doğrusu AK Parti’den ne derece soğuttuğu bu seçimlerde açık bir şekilde ortaya çıktı. Ömrü hayatlarında ve hatta rüyalarında görmedikleri imkân ve makamlara iktidar sahiplerinin tasarrufuyla gelenler artık kimsenin okumadığı gazete köşeleri, kimsenin izlemediği televizyon ekranlarında ahkam keserken perde arkası atraksiyonlarıyla o cemaate küfredip bu cemaati küstürmenin çabası içerisinde oldular.

AK Parti yetkilileri seçim değerlendirmesi yaparken umarız bu maddeyi de gündemlerine ciddi bir şekilde ele alırlar. Ve Hilal hanım da alicenaplık yapıp kamuoyunun kendilerinden olan rahatsızlığını tanıdığı tüm yetkililere iletiverir.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum