1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Litvanya Cumhurbaşkanı: Brexit AB’nin Tüm Sorunlarını Ortaya Çıkardı
Litvanya Cumhurbaşkanı: Brexit AB’nin Tüm Sorunlarını Ortaya Çıkardı

Litvanya Cumhurbaşkanı: Brexit AB’nin Tüm Sorunlarını Ortaya Çıkardı

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, “Brexit, AB’nin tüm sorunlarını ortaya çıkardı. AB, istikrarsız ekonomi, işsizlik, mülteci krizi, terör gibi sorunların hızlı ve etkili bir şekilde üstesinden gelemedi.” dedi.

09 Eylül 2016 Cuma 21:35A+A-

AA’da yer alan habere göre, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, başkent Vilnius’ta AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi. İkili görüşmede, Bratislava’da yapılacak AB Zirvesi ve AB'nin geleceği ele alındı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Grybauskaite, AB’nin temel amaçlarından birinin tüm vatandaşlarına güvenli bir yaşam, büyüyen ve rekabetçi ekonomiyi sunabilmek olduğunu söyledi.

AB'nin yaşadığı sorunlara değinen Grybauskaite, “Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması), AB’nin tüm sorunlarını ortaya çıkardı. AB, istikrarsız ekonomi, işsizlik, mülteci krizi, terör gibi sorunların hızlı ve etkili bir şekilde üstesinden gelemedi. Bu durum AB’nin güvenirliğini azaltır, popülist ve kuşkucuları ise güçlendirir.” ifadelerini kullandı.

“AB, NATO’nun Hiçbir Benzerini Kurmamalı”

Grybauskaite, bazı AB ülkelerinin desteklediği “askerî Schengen”e ilişkin de şunları söyledi:

“AB, NATO’nun hiçbir benzerini kurmamalı. Litvanya, Baltık ülkeleri, buna karşı çıkıyor. NATO'nun varlığı inkâr edilemez. Buna benzer tüm önerileri engelleyeceğiz. AB ülkeleri, farklı alanlarda askerî işbirliğini derinleştirebilir ancak bu AB formatında yeni bir askerî yapının oluşturulması anlamına gelmemelidir.”.

HABERE YORUM KAT