1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’da Tobruk Meclisi'nden Uzlaşı Hükümetine Güvenoyu Yok
Libya’da Tobruk Meclisi'nden Uzlaşı Hükümetine Güvenoyu Yok

Libya’da Tobruk Meclisi'nden Uzlaşı Hükümetine Güvenoyu Yok

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nden Ulusal Mutabakat Hükümetine 9. defa güvenoyu çıkmadı.

19 Nisan 2016 Salı 12:12A+A-

Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nden (TM), Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) 9. defa güvenoyu çıkmadığı bildirildi.

TM üyesi Mustafa Ebu Şakur, sosyal paylaşım sitesi Facebooktan yaptığı açıklamada, UMH'ne destek veren milletvekilleriyle karşı çıkanlar arasında oturum öncesinde tartışma çıktığını ve muhalif grubun, diğerlerinin salona girmesine engel olması sonucu güven oylamasının yapılamadığını ifade etti.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre Meclis Başkanı Akila Salih'in de salona giremediğini belirten Ebu Şakur, muhalif ve yandaşlardan kurulacak iki komitenin bir anlaşmaya varılması için toplanacağını ve bugün yeni bir oturum düzenlenmesi için çalışacağını dile getirdi.

Libya'da BM öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Ulusal Mutabakat Hükümeti için 4 Nisan'da sekizincisi yapılan güvenoyu görüşmelerinden de sonuç çıkmamıştı. Sirac, geçen cuma ise hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT