1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’da Kabileler Çatıştı: 7 Ölü
Libya’da Kabileler Çatıştı: 7 Ölü

Libya’da Kabileler Çatıştı: 7 Ölü

Libya'nın Vadi Haya iline bağlı Obari kasabasında Tibu ve Tevarik kabileleri arasında çıkan çatışmada 7 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

21 Ekim 2014 Salı 15:05A+A-

Libya’nın güneybatısında bulunan Murzuk devlet hastanesi yetkililerinden Muhammed Ali, Tibu ve Tevarik kabileleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 7 kişi ile yaralı 23 kişinin hastaneye getirildiğini belirtti.

Ali, ölü ve yaralıların Tibu kabilesine mensup olduklarını söyledi.

Obari Kızılay Müdürü Emud Arabi, çatışma arasında mahsur kalan ailelerin çıkışı ve güvenli koridor oluşturulması için taraflara derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Devlet ve özel kurumlara çatışmaların çıktığı bölgedeki vatandaşlara tıbbi ve gıda yardımında bulunmasını talep eden Arabi, Obari'deki durumun tam bir felaket olduğunu ve çatışmaların devam etmesi halinde burasının felaket bölgesine dönüşeceğini söyledi.

Ordunun üçüncü kuvvetine bağlı operasyon komutanı Muhammed Zırat ise Çadlı Tibu kabilesinden getirilen paralı askerlerin bölgenin güvenliğini bozduğunu söyledi.

Zırat, üçüncü kuvvete ait bir gücün birkaç gün içinde, Tibu ile Tevarik kabileleri arasındaki çatışmayı sona erdirmek ve ülkenin güneyindeki geniş bölgede güvenliği sağlamak için Obari'ye hareket edeceğini aktardı.

Tevarik ve Tibu kabileleri arasında 22 Eylül'de ateşkes imzalanmıştı.

Ülkenin nüfus olarak en büyük etnik azınlığı olan Tevarikler, Libya'nın güneybatısındaki Fizan eyaletini, Tibu kabilesi ise güneydoğudaki Libya-Çad sınırı ve Kufra eyaletini kontrolünde bulunduruyor.

HABERE YORUM KAT