1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Hükümet Kurma Görevi Abdullah Es-Sini'de
Libya'da Hükümet Kurma Görevi Abdullah Es-Sini'de

Libya'da Hükümet Kurma Görevi Abdullah Es-Sini'de

Libya'da MGK tarafından geçici başbakanlığa getirilen Savunma Bakanı Abdullah es-Sini'nin, bir hafta içinde yeni hükümeti kurmakla görevlendirildiği bildirildi.

09 Nisan 2014 Çarşamba 00:43A+A-

Libya'da Milli Genel Kongre (MGK) tarafından geçici başbakanlığa getirilen Savunma Bakanı Abdullah es-Sini'nin, bir hafta içinde yeni hükümeti kurmakla görevlendirildiği bildirildi. 

MGK Sözcüsü Amr Humeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sini, aralık ayında yapılması planlanan parlamento seçimlerine kadar ülkeyi yönetecek yeni geçiş hükümetini kurmakla görevlendirildi. Sini'ye, yeni kabineyi sunması için bir hafta süre tanındı" dedi.

Sini, bugün MGK'ya gönderdiği mektubunda, geçiş sürecinin iyi yönetilebilmesi için sözleşmelerin tamamlanmasını ve bütçe harcamaları gibi konularda geniş yetkilerin tanınmasını talep etmiş, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde hükümetinin istifa edeceğini açıklamıştı.

MGK, 11 Mart'ta Başbakan Ali Zeydan hükümetinden güven oyunu çekmiş, yeni hükümeti kurması için Savunma Bakanı Abdullah es-Sini'yi görevlendirmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT