1. HABERLER

  2. HABER

  3. LGBTİ'nin Sapıklık Yürüyüşüne Polisten Müdahale
LGBTİ'nin Sapıklık Yürüyüşüne Polisten Müdahale

LGBTİ'nin Sapıklık Yürüyüşüne Polisten Müdahale

Tüm cinsel sapkınlıkları bünyesinde bulunduran LGBTİ'nin Taksim'de gerçekleştirmek istediği ahlaksızlık yürüyüşüne polis müdahale etti.

28 Haziran 2015 Pazar 19:30A+A-

Ellerinde 'Ayıp ne ayol', 'Yaşasın eşcinsel', 'Genel ahlaksızlık' yazılı dövizler taşıyan 700 kişilik sapkın gruba polis, uyarıdan sonra müdahale etti. Kabalık, ara sokaklara dağılarak kaçmaya çalıştı. Bazıları ise işyerlerine sığındı, TOMA'nın önünde duran bir gösterici de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ara sokaklarda süren kovalamaca sonunda çok sayıda LGBTİ üyesi gözaltına alındı.

HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün ve Sezai Temelli ile CHP'li Mahmut Tanal, polis barikatı önünde zincir oluşturarak, müdahaleye engel olmaya çalıştı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, müdahaleye hazırlanan TOMA'nın üzerine çıktı. 

page_sirri-sureyya-onder-onur-yuruyusune-yasak-yasal-mi-bilmem-o-vali-artik-sayin-degil_997463855.jpg

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 13. LGBTİ ahlaksızlık Yürüyüşü’ne valilikçe yasaklanarak göstericilere müdahale edilmesiyle ilgili olarak, “Bunu böyle yapmasalar savaş ve diğer başlıklarda da kontrolü elden kaçıracaklarını düşünüyorlar ama son anları diyebiliriz” dedi. Önder, “Sayın valinin yasak kararı, sizce yasal mı?” sorumuza Yasal mı bilmem ama o vali artık sayın değil” yanıtını verdi.

cim6triwcaam5b1.jpg

video

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum