1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. LC Waikiki’den Arapça hassasiyeti(!)
LC Waikiki’den Arapça hassasiyeti(!)

LC Waikiki’den Arapça hassasiyeti(!)

Arapça baskılı tişört sattığını belirten ırkçı bir sosyal medya hesabının Tweet'ini yanıtlayan LC Waikiki: “Sistemsel bir hata sebebiyle Türkiye'de de satışa açıldığını” iddia ettiği bir açıklamayla Arapça nefreti güdenleri cesaretlendirdi.

03 Temmuz 2022 Pazar 15:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Arapçaya dönük ırkçı söylemleriyle gündem oluşturan sosyal medya kullanıcılarının ve sözde haber kaynaklarının ‘ırkçı hassasiyetlerini’ dikkate alan LC Waikiki açıklamasıyla tepki çekti.

Bir sosyal medya kullanıcısı, giyim mağaza zinciri LC Waikiki’nin internet sayfasında, Arapça yazılı bebek tişörtlerinin satışta olmasını gündemleştirerek ırkçı eleştirilere sebep oldu. İngilizce ve Fransızca yazılı tişörtlere karşı herhangi bir hassasiyet göstermeyen ırkçıların, Arapçaya dönük sergiledikleri nefretlerinin dikkate alınması büyük bir ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

Şirket, LC Waikiki'nin Arapça baskılı tişört sattığını belirten bir Tweet'i yanıtlayarak gelen ırkçı eleştirilere şöyle cevap verdi: "Merhaba, LC Waikiki olarak 56 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Ülkelerin dil ve kültürlerine uygun ürünleri, o ülkelerde satışa sunuyoruz. Yurtdışı için üretilen bu ürünün sistemsel bir hata sebebiyle Türkiye'de de satışa açıldığını tespit ettik ve satıştan kaldırdık."

Daha önce de LGBT sembollerini andıran figürleri kullanmama kararı aldıktan sonra boykot kampanyasına maruz kalan LC Waikiki'ye sosyal medyadan destek mesajları yağmış ancak şirket zaman içerisinde LGBT renkleriyle bezeli ürünleri mağazalarında satışa çıkarmıştı.

Irkçı söylemlerin etkisinde kalan şirketin yaptığı açıklamanın anlamsızlığı bir yana ırkçı söylem sahiplerini cesaretlendirici bir savunu da bulunması tepki çekiyor.

 

Söz konusu ürün ve LC Waikiki'nin yaptığı açıklama,

lc-waikiki-aciklama2.jpeg

lc-waikiki-aciklama.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum