1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Latin Amerika Ülkeleri Rousseff'in Azledilmesini Kınadı
Latin Amerika Ülkeleri Rousseff'in Azledilmesini Kınadı

Latin Amerika Ülkeleri Rousseff'in Azledilmesini Kınadı

Latin Amerika ülkeleri, Brezilya'da kongrenin üst kanadı olan Senato'nun geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in görevden azledilmesine dâir kararını kınadı.

02 Eylül 2016 Cuma 11:35A+A-

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Brezilya’da Dilma Rousseff'in görevden azledilmesine Ekvador, Bolivya ve Venezuela, Brezilya'daki diplomatlarını geri çekerek tepki gösterdi.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Brezilya demokrasisine karşı yapılmış parlamenter darbeyi kınıyoruz. Bu zor zamanlarda Dilma, Lula ve halklarının yanındayız.” ifadesini kullandı.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, Twitter hesabında “Maslahatgüzarımızı geri çağırdık. Bizlere, Amerika’mızın karanlık dönemlerini anımsatan bu uygulamaları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz.” paylaşımında bulundu.

Küba, yolsuzluk yaptığı veya suç işlediğine dâir herhangi bir kanıt olmaksızın Rousseff'in görevden alınmasının egemen iradeye saygısızlık olduğunu açıkladı.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Brezilya'daki Venezuela büyükelçisinin geri çağrıldığı, Brezilya ile siyasî ve diplomatik ilişkilerin dondurulduğu belirtildi.

Protesto Gösterileri

Rousseff'in görevden azledilmesinin ardından yerine Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer geçerken, Rousseff'in binlerce destekçisi başkent Brasilia ve Rio de Janeiro dâhil birçok kentte protesto gösterisi düzenledi.

Protestoların en şiddetli olduğu yerin, çok sayıda göstericinin polisle çatıştığı Sao Paulo kenti olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT