1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kürtler YPG'ye Şebbiha Dedi Olanlar Oldu (VİDEO)
Kürtler YPG'ye Şebbiha Dedi Olanlar Oldu (VİDEO)

Kürtler YPG'ye Şebbiha Dedi Olanlar Oldu (VİDEO)

Bu görüntüler 2013 Haziran ayında Suriye'de çekildi.

17 Haziran 2015 Çarşamba 17:43A+A-

PKK-PYD güçlerinin Suriye'de Arap ve Türkmenlere yönelik etnik temizliğine tepkiler çığ gibi büyürken PYD'nin yıllar öncede buna benzer bahanelerle Kürtlere yönelik baskılar düzenlediği ortaya çıktı.

2011 yılında Esed rejiminin desteğiyle Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesine yerleşen PKK'nın bölgedeki uzantısı PYD bölgede bulunan Kürtlere ciddi baskılar kurmuş ve halen baskılarını sürdürmektedir.

YPG GÜÇLERİNE ŞEBBİHA DİYE BAĞIRDILAR

O gün yaşanan olayda kendisine ve rejime karşı miting düzenleyen muhalif Kürtlere ağır makineli silahlarla saldıran PYD bir çok insanı öldürmüş ve yaralamıştı. Sosyal medyada yayınlanan Haziran 2013 yılına ait olduğu belirtilen görüntülerde, bölgede bulunan YPG konvoylarının halk tarafından engellendiği, hatta isyan eden halkın YPG militanlarına Şebbiha diye bağırdığı görülüyor. Şebbiha Arapça "Hayalet" anlamına gelen ve Beşşar Esed'e bağlı silahlı, resmi olmayan sivillere yönelik baskı ve kanlı katliamlarda başrolde olan kişilere verilen isimdir.

O gün ki olaylar üzerine muhalif Kürtlerin sitesi nasname.com ile avestakurd.net, saldırıdan sonraki can pazarının görüntülerini yayınlamış PYD'nin Amude - Kamışlı yolunu kapattığını, yaralıların tedavi imkanından mahrum bırakıldığını ve ölü sayısının artabileceğini duyurmuştu. Sınırda çok sayıda il ve ilçeden onlarca ambulans ve sağlık görevlilerinin Suriye'nin Kamışlı kentinin sınırına gönderildiği de o günki haberlerde yer almıştı.

Protestoları durduramayan YPG'nin bölgede bulunan Kürt göstericilerin üzerine ateş açtığı bazı kişilerin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

O anlar ise kameraya böyle yansıdı.

 ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT