1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kurtarma faaliyetlerinde yoklar, çadırlarda propagandalarda varlar
Kurtarma faaliyetlerinde yoklar, çadırlarda propagandalarda varlar

Kurtarma faaliyetlerinde yoklar, çadırlarda propagandalarda varlar

İzmir’de geçtiğimiz hafta yaşanan depremin yaraları sarılmaya devam ederken bugün erken saatlerde emniyet güçleri, Halkevleri ve Öğrenci Kolektiflerinin kaldırın uyarılarına rağmen kurduğu çadır ve stantları kaldırttı.

07 Kasım 2020 Cumartesi 15:35A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’de geçtiğimiz hafta yaşanan depremin yaraları sarılmaya devam ederken bugün erken saatlerde emniyet güçleri 7 kişiyi gözaltına alarak, Halkevleri ve Öğrenci Kolektiflerinin kaldırın uyarılarına rağmen kurduğu çadır ve stantları kaldırttı.

İzmir'de depremzedelere destek için kurulan yardım çadırlarının yanına Halkevleri de çadır ve stant kurmuştu. Polis stantlarda broşürler dağıtan ve propaganda faaliyetleri yürüten Halkevleri üyesi 5 kişiyi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 2 kişiyi gözaltına aldı.

Depremin ardından birçok yardım kuruluşu ve arama kurtarma birimleri deprem bölgesinde canla başla çalışırken, Sol cenahtan kimse arama kurtarma faaliyetlerinde yoktu. Sözde direniş ve örgütlenme ağı olarak her gün kendilerini övenler deprem sonrası faaliyetlerde sadece propaganda ayağında yer aldıklarını kanıtlıyorlar.  

Sözde gazeteci-yazarlar hiçbir dini cemaat neden orada yok diye asılsız yazılar yazmışlar, sol gazeteler de depremden 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin enkazdan çıkarılması esnasında Allah’u Ekber nidalarından rahatsız olduklarını ifade etmişlerdi. Bugün ise deprem ve sonrasında gerçekleşen her eylemi kendileri yapmış gibi sorumluluk aldıklarını ifade etmekteler.

İzmir Valiliği 5 Kasım'dan itibaren gönüllü olarak kurulan çadırların kaldırılmasını istemişti. Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi, Sol-Kemalistler ise uyarılara ve taleplere kulaklarını tıkadılar. Bugün erken saatlerde emniyet güçleri de çadırların kaldırılması için alanda bulunanlara uyarılarda bulunduktan sonra 7 kişiyi gözaltına aldı.

Deprem sonrası propaganda faaliyetleri yürütenler bir de direniş güzellemelerinde bulunarak “depremzedeleri devlet gibi sahipsiz bırakmayacağız” ifadelerini kullandılar. İlk günden beri tüm Türkiye İzmir için seferber olmuşken bu tür söylem ve ifadeler ancak Sol’a yakışırdı zaten.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum