1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ‘Kürdistan İslami Toplum Partisi’, ismindeki 'İslam' ifadesini kaldırdı
‘Kürdistan İslami Toplum Partisi’, ismindeki 'İslam' ifadesini kaldırdı

‘Kürdistan İslami Toplum Partisi’, ismindeki 'İslam' ifadesini kaldırdı

Irak'taki Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel), ismini "Kürdistan Adalet Toplumu" olarak değiştirdi.

20 Şubat 2021 Cumartesi 13:17A+A-

Partinin 4'üncü kongresi, Süleymaniye'deki Tasluca Kongre ve Fuar Merkezinde 18-19 Şubat'ta yapıldı.

Sonuç bildirisine göre 900 delegenin katılımıyla düzenlenen kongrede, partinin kurucusu ve lideri Ali Bapir yeniden başkan seçildi.

AA’nın bildirdiğine göre, kongrede ayrıca daha önce gündeme gelen isim değişikliği de gerçekleştirildi. "İslam" ifadesini adından çıkaran partinin bundan sonra siyasi hayatına, "Kürdistan Adalet Toplumu Partisi" olarak devam etmesi benimsendi.

Ek olarak Rudaw’ın naklettiğine göre, ayrıca parti lideri için kullanılan ‘Emir’ sözcüğü yerine de ‘Başkan’ kullanılmasına karar verildi.

Rûdaw’a konuşan Irak Kürdistan Adalet Toplumu Kongre üyesi Osman Ali, “Uzmanların görüşlerini alarak partinin adını değiştirmeye karar verdik. Ben daha önce camide hocalık yaptım ancak parlamentoya gittiğimde ‘İslami’ sözlüğünün parti isminde kullanılması bazı kesimlerce kötü algılanıyor. Bir takım grup bu ismi kötüye kullandılar. Öte yandan çok sayıda insan sırf islami adından dolayı Komal’e katılmak istememiştir. Bu nedenle attığımız bu adımla birkaç amacı hasıl etmeyi düşünüyoruz, ancak İslami temel ve ilkelerimiz olduğu gibi kalacaktır” dedi.

Komal’in 4’üncü kongresinde parti iç tüzüğünün 22 maddesinde değişikliğe gidildi. Siyasi Kurul’un adı Yüksek kurul olarak değiştirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisinde muhalefet cephesinde yer alan Kürdistan Adalet Toplumu Partisinin 7 milletvekili, Irak Meclisinde ise 2 milletvekili bulunuyor.

Bapir liderliğindeki parti, Mayıs 2001'de kuruldu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum