1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kürdistan isimlendirmesi sorun çıkarabilirmiş!
Kürdistan isimlendirmesi sorun çıkarabilirmiş!

Kürdistan isimlendirmesi sorun çıkarabilirmiş!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan mantık dolu tespitlerine bir yenisini ekledi.

15 Ekim 2022 Cumartesi 23:48A+A-

HAKSÖZ HABER 

Gazeteci Yusuf Kaplan Diyarbakır'da düzenlenen '7’nci Alimler Buluşması' programında yaptığı konuşmayla bir kez daha mantığına hayran bıraktı.

Yusuf Kaplan konferansta yaptığı açıklalamalarda: “Ülkelere göre isimler kaydedilmiş. Irak’tan Suriye’den İran’dan gelen Kürt kardeşlerimiz için de Kürdistan yazılmış. Bu problem çıkarabilir. Mantıkta bir problem var” dedi.

Yusuf Kaplan, konuklar için geldikleri ülkeyi ifade eden tabelanın üzerinde “Kürdistan” yazılmasını doğru bulmaduğını "mantıklı" olmadığını savundu.

Kaplan, “Sitemimin şu, çok küçük bir şey. Yani bu gözden kaçmış olabilir, İnşallah öyledir. Ülkelere göre isimler kaydedilmiş. İşte Pakistan, Afganistan, Irak, Suriye, Yemen vs. Bir yerde de Irak’tan, Suriye’den İran’dan gelen Kürt kardeşlerimiz için de Kürdistan diye yazılmış. Bu bizim için problem çıkarabilir. Biraz dikkat edin, mantıkta bir problem var” ifadelerini kullandı.

Kaplan sitem ettiği husus hakkında yaptığı açıklamada, “Irak Kürdistanı’ndan gelen kardeşlerimize Irak diye yazabiliriz. Suriye Kürdistanı’ndan gelen kardeşimize Suriye diye yazabiliriz. Suriye bizim ülkemiz, Suriye bizim kardeşimiz, Irak bizim kardeşimiz. Suriye de, Irak da, Afganistan da, Bosna da bizim. O yüzden bu ayrımlara gitmemek gerekiyordu diye düşünüyorum” diye ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

27 Yorum