1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kur'an Kursu Yangınında Ölenler İçin Tören
Kur'an Kursu Yangınında Ölenler İçin Tören

Kur'an Kursu Yangınında Ölenler İçin Tören

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki Kur’an kursunda çıkan yangında hayatını kaybeden çocuklar için Diyarbakır’da cenaze töreni yapıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

03 Aralık 2015 Perşembe 16:17A+A-

Kulp İlçesi’ne bağlı Karaağaç Köyü’nde Yatılı Kur'an Kursu’nda 1 Kasım’da meydana gelen yangında yaşamını yitiren öğrencilerin otopsi ve kimlik tespiti tamamlandı. Öğrencilerden Nur Muhammet Bayka’nın cenazesi dün ailesi tarafından alınarak Silvan’da toprağa verildi.

Öğrencilerden Mehmet Bingöl, Sebahattin Altun, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Serhat Sancar için Dicle Üniversitesi’nde cenaze töreni gerçekleştirildi. Törene Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Hüseyin Aksoy, HDP Milletvekili Ziya Pir ile çocukların aileleri ve arkadaşları katıldı. Kur'an kursu öğrencileri, arkadaşları için dualar okudu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hayatını kaybeden tabutları yan yana konulan Mehmet Bingöl, Sebahattin Altun, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Serhat Sancar’ın cenazesini tek tek kıldırdı ardından dua okudu.

Tören’de kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet görmez Diyarbakır’ın kadim bir kent olduğunu ve insanların silahlarla ölmemesi gerektiğini söyledi.İlim yolunda hayatlarını kaybedenler için Hz. Muhammed’in cennet müjdelediğini ifade eden Görmez, şunları söyledi:

“Bu şehirde istiyoruz ki sadece barış, kardeşlik ve merhamet olsun. Bu güzel şehre, bu mübarek şehrin kalbine hiç kimse kurşun sıkmaya kalkışmasın. Bu şehir sahabe şehri, bu şehir peygamberler şehri. Bu şehirde sadece barış olsun, sadece kardeşlik olsun. Sadece güzel kokular çiçekler olsun, kan ve barut kokusu olmasın.”
 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT