1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. KTÜ'de İslami Vakfa Saldıran Sol Faşistlere Müdahale Edildi
KTÜ'de İslami Vakfa Saldıran Sol Faşistlere Müdahale Edildi

KTÜ'de İslami Vakfa Saldıran Sol Faşistlere Müdahale Edildi

KTÜ’de aralarında Ensar Vakfı ve İHH’nın da bulunduğu bazı kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen “Kâr Amacı Gütmeyen Toplulukların Tanıtımı” başlıklı etkinlik bir grup Sol-Faşist tarafından engellenmek istendi.

25 Mart 2016 Cuma 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Trabzon’da KTÜ Öğrenci Konseyi tarafından Ensar Vakfı, Türk Kızılayı, KADEM, Trabzon İHH ve Trabzon Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Vakfı’nın katılımıyla, ‘Kâr Amacı Gütmeyen Toplulukların Tanıtımı’ adlı toplantı düzenlendi. KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu Sol-Faşistlerce müdahale girişiminde bulunuldu.

Ellerinde “Sapık Zihniyetiniz ve Kanlı Elleriniz Üniversiteye Giremez!” yazılı pankart ve attıkları “Katil İHH ,Tecavüzcü Ensar”, “Gericiler Dışarı, Üniversiteler Bizimdir!”, “Tecavüzcü Ensar, İşbirlikçi AKP” sloganlarıyla toplantının yapıldığı alana doğru yürüyen Sol-Faşistler burada özel güvenlik tarafından durdurulmaya çalışıldılar.

Karaman’daki çocuk istismarı olayını bahane ederek Ensar Vakfı ve İHH üzerinden Müslümanlara sataşmayı sürdüren Sol-Faşistler engellenince saldırmaya kalkıştılar. Alana intikal eden çevik polis duruma müdahale ederek Sol-Faşistleri alandan uzaklaştırdı.

Basın açıklaması yapan Sol-Faşistler burada da attıkları “Katil IŞİD, İşbirlikçi İHH” sloganı, “Cihatçı çetelere yardım gönderen İHH” ve “45 çocuğa tecavüz eden Ensar Vakfı” gibi söylemlerle tahriklerine devam ettiler. Açıklamalarında bu toplantıyı yaptırmayacaklarını ısrarla tekrar eden Sol-Faşistler barikat kuran çevik kuvvet ekiplerine taşlı-yumurtalı saldırı gerçekleştirdiler. Bunun üzerine duruma bir kez daha müdahale eden çevik kuvvet ekipleri 25 kişiyi gözaltına aldı.

 

HABERE YORUM KAT