1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Korku dağları sarmış... Ahmet Şık özür seferberliğinde!
Korku dağları sarmış... Ahmet Şık özür seferberliğinde!

Korku dağları sarmış... Ahmet Şık özür seferberliğinde!

Ahmet Şık özür dilemekten bir hal oldu!

26 Haziran 2023 Pazartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim döneminde, TİP’in de bileşeni olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ortaklarından olan HDP için sert sözler dile getiren Ahmet Şık tekrar özür dileme ihtiyacı hissetmiş. "Bu ülkenin Türk faşisti var, bir de Kürt faşistiyle uğraşamam. Selahattin'i çıkar HDP'den ortada HDP kalmıyor" sözleriyle tartışma yaratan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık sosyal medyadan yayımladığı ilk özrün ardından şimdi de bir yazı yazarak özrünü yinelemiş…

Ahmet Şık sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı: “Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP'li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP'li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum. Öncelikle 14 Mayıs'a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak

“İçtenlikle” özür dileyen Şık hızını alamamış olacak ki tekrar özür dilemek için epey dil döktüğü bir yazı kaleme almış. Seçim döneminde zafere kesin gözüyle bakan Şık ve TİP avanesi  üslubunu da ona göre ayarlıyordu. Seçimden ağır bir hezimetle ayrılınca ise şirin gözükme çabaları tavan yaptı.  

Şık, Gerçek Gündem'de yayımlanan "Hakkı olan için samimi bir özür" başlıklı yazısında özür üstüne özür dilerken Demirtaş’ı ise yerlere göklere sığdıramayarak daha önce eleştirdiği öne sürülen Demirtaş’a bağlılık yeminler ediyor tabir-i caizse:

Ve her yerde söylediğimi bir kez de buradan tekrarlayayım:

Selahattin Demirtaş son yarım asırda, genel anlamda Türkiye siyasetinin, özelde memleket solunun/solcularının başına gelmiş en iyi şey/kişilerden biridir. Mevcut siyasal rejim ve kendi statükoları ile menfaatlerini düşünenler için tutsak edilmesi/kalması en iyi olan durum maalesef.

Kurtarıcı mesih Selahattin Demirtaş ile tatlı rüyalar... Yasin Börü’nin katili Demirtaş’ı kurtuluş reçetesi olarak sunan Ahmet Şık neden bu kadar çok özür diliyor? Herhalde korku dağları sarmış olmalı… Şık vb. kimselerin akıl dışı anket sonuçlarıyla girdikleri hava kısa sürede dağılmışa benziyor. Şimdi karakterlerine uygun olacak şekilde sığınacak bir yer arıyorlar. Bu sebeple boyuna "ah vah edip" özürlerini dile getirerek en iyi sığıntı olduklarını kanıtlamak istiyorlar!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT