1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Komel: Goran’ın Kendine Ait Özel Bir Planı Var
Komel: Goran’ın Kendine Ait Özel Bir Planı Var

Komel: Goran’ın Kendine Ait Özel Bir Planı Var

Goran Hareketi’nin, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda başlattığı açlık grevine Kürdistan İslami Toplum Partisi’nden (Komel) destek görmeyince iki partinin arası açıldı.

09 Mart 2016 Çarşamba 20:20A+A-

Goran Hareketi parlamenterleri, dün Parlamento’nun aktifleştirilmesi istemiyle Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevine Goran dışında diğer siyasi partilerden destek gelmedi.

Kürdistan Bölgesi’nde devam eden siyasi kriz boyunca Goran Hareketi ile ortak tavır sergileyen Komel de Goran’a destek vermedi.

BasNews’e konuşan Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) Parlamenteri Şukriye Îsmaîl, ‘‘Komel grubu olarak Parlamento’nun yeniden devreye girmesi için birçok girişimde bulunduk. Ama Goran Hareketi, bir söz üzerinden birden bu kadar hareketlendi’’ dedi.

Goran’ın farklı bir ajandası olduğunu dile getiren Şukriye Îsmaîl, ‘‘Goran’ın kendine ait özel bir planı var ve sadece kendisi biliyor. Bu sebeple biz Komel grubu olarak, Goran’ın etkisi altında hareket etmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Eylemleri hakkında Basnews’e konuşan Goran Parlamenteri Hesen Salih ise şunları kaydetti: ‘‘Parlamento’nun yeniden aktifleşmesi için bir tavır sergiliyoruz. Tüm siyasi tarafların dikkatini çekmeyi ve bir baskı unsuru oluşturmayı amaçlıyoruz. Goran olarak, Parlamento’nun 12.10. 2015 tarihindeki haline dönmesini istiyoruz.’’

Komel’in eylemlerine destek vermemesine ilişkin Hesen Salih, ‘‘Kararlarına saygı duyuyoruz’’ dedi.

Kaynak: nerinaazad.com

HABERE YORUM KAT