1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kobani'de IŞİD Tankları Vuruldu
Kobani'de IŞİD Tankları Vuruldu

Kobani'de IŞİD Tankları Vuruldu

TSK, obüs toplarıyla IŞİD'e ait hedefleri vurmaya başladı.

04 Ekim 2014 Cumartesi 09:46A+A-

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de (Ayn el Arap) IŞİD hedeflerini bombaladı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, Kobani'deki iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in kullandığı tanklar ile karargah binasının hedef alındığını belirtildi.

Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlama Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görüldü. Kobani'deki milis güçler ise patlayan tankların istikametine bir süre ateş etti.

Suriye'de 6, Irak'ta 3 yeni hava saldırısı düzenlendi

ABD ve müttefikleri, Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı yeni hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelere mensup silahlı güçler, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı 6 hava saldırısı gerçekleştirildi. Ayrıca, ABD savaş uçakları Irak'ta IŞİD'e 3 yeni hava saldırısı düzenledi.

Açıklamaya göre, Suriye'deki hava saldırılarında, El Hasakah'ın güneyinde IŞİD'e ait 1 garnizon, Deyru'z Zor'un güneydoğusunda da 2 IŞİD tankı imha edildi. Ayrıca, Rukka'nın kuzeyinde 2 modüler petrol rafinerisi ile Halep'in kuzeydoğusunda IŞİD'e ait 1 bina vuruldu. Rakka'nın batısındaki 1 IŞİD topçu silahına karşı saldırıda ise başarı sağlanamadı.

Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD Silahlı Kuvvetleri ve donanmasına ait uçakları kullanıldı. Buna ilaveten Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de Suriye'deki hava operasyonlarına katıldı.

Irak'ta da Sincar'ın kuzeyinde düzenlenen saldırıda IŞİD'e ait 2 silahlı araç imha edildi, Felluce'nin kuzeydoğusunda girişilen 2 hava saldırısında da IŞİD militanları hedef alındı. 

AA

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT