1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kobani Günahı
Kobani Günahı

Kobani Günahı

Ankara bombacısının Kobani’de eğitildiğine dair haberler karşısında birilerinin yüzünün kızarması gerekmiyor mu?

15 Mart 2016 Salı 17:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gündemde Ankara’daki vahşi eylem ve meydana getirdiği sarsıntı var. Tipik bir insanlık suçu! Hiçbir gerekçeyle savunulamayacak, azımsanamayacak, şu veya bu gerekçeyle failleri hakkında hafifletici cümleler kurulmasına izin verilemeyecek bir terör eylemi bu! Buna rağmen hala birileri utanmadan sorumluluğu oraya buraya yıkarak uzun bir süredir dolaylı-doğrudan ittifak içinde oldukları PKK ve uzantılarını kollama cümleleri kurabiliyor. Bunlara diyecek bir şey olamaz. Utanması olmayan istediğini söyler, yapar!

Peki ama tüm bu olan bitende gerçekten iktidarın sorumluluğu yok mu? Olmaz olur mu, var elbette! Öncelikle istihbarat zaafı vb. yönlerden iktidarın eleştirilmesi, sorumluluk sahiplerinin hesap vermesi şart. Ama bu kadar değil.

Eylemi gerçekleştiren kadın militanın Kobani’de eğitim gördüğüne dair medyada çıkan haberler size ilginç gelmiyor mu? Balıkesir Üniversitesinde okuyan PKK sempatizanı bir kız Kobani’ye gidip orada savaşıyor, eğitim alıyor ve gerekli donanıma sahip olduğu noktada gelip Ankara’da otobüs durağında kendini patlatarak onlarca insanı imhaya yöneliyor.

Peki, bu Kobani mevzusu üzerinde durulmayı hak etmiyor mu? Önceki yaz boyunca Türkiye ve dünya gündeminin bir numaralı meselesi haline gelen Kobani hararetini hatırlamak gerekmiyor mu?

“Barbar IŞİD’e karşı şehirlerini savunuyorlar” mugalatasıyla Kobani’de PKK’ya ve bağlantılı örgütler için Kobani’nin bir kamp, bir üs haline getirilmesinden ötürü sadece ABD’yi suçlamak yeterli mi? Ya TC iktidarının eylemleri? Kobani’de savaşan unsurların lojistiğinden tutun da yaralılarının tedavisine kadar her türlü desteği verenler kimlerdi?

Hiç lafı uzatmadan söyleyelim: Bugün biraz da işte bu basiretsiz, kaypak, korkak siyasetin bedeli ödenmektedir. Ve o süreçte siyasetçisinden gazetecisine, sivil toplum kuruluşundan üniversitesine kadar adeta kahramanlık destanı üretip Kobani güzellemeleri yapanlar, yetmedi PKK unsurlarına daha fazla silah gönderme çağrıları dillendirenler, İslam düşmanlarını pohpohlayan ve sevimli kılmaya çalışanlar için bugün utanç günüdür! 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum