1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kızım Kayıp, Kocam Şehit; Yine de Ağlamayacağım!
Kızım Kayıp, Kocam Şehit; Yine de Ağlamayacağım!

Kızım Kayıp, Kocam Şehit; Yine de Ağlamayacağım!

Suriye'nin Halep kentinde kocasını çatışmalarda kaybeden anne ile küçük kızı, yaşama tutunmaya çalışıyor.

30 Nisan 2013 Salı 12:52A+A-

Halep'te muhaliflerin eline geçirerek özgürleştirdiği bölgede yaşayan Zehra Ümmü Sara, yaklaşık iki yıldır süren çatışmalarda kocasını şehit verdi. Büyük kızından da 5 aydır haber alamayan Zehra Ümmü Sara, kızının Esed askerleri tarafından gözaltına alındığını daha sonra da kendisine ulaşamadıklarını anlattı.

Keskin nişancıların hedef güzergahındaki yoldan geçerek ekmek ve su ihtiyacını karşılamak zorunda kalan Ümmü Sara ve kızı yaşama tutunmaya çalışıyor.

"Esed'i Sevindirmemek İçin Ağlamayacağım!"

AA muhabirine konuşan Zehra Ümmü Sara, "Kocamı ve büyük kızımı kaybettim, küçük kızımla teselli buluyorum. Esed'i sevindirmemek için ağlamayacağım. Bu vatan bizim vatanımız, bu topraklar bizim toprağımız. Keskin nişancıların hedefi olsam da yine de ülkemi terk etmeyeceğim" diye konuştu.

suriyeli-kiz-cocugu_sehitkizi.jpg

suriyeli-anne_zehra-ummu-sara.jpg

***

BOMBARDIMANDAN KAÇTI, KANSERE YAKALANDI

Öte yandan Esed ordusunun aralıksız devam eden bombardımanından kaçanların dramları da yürekleri burkuyor.

Yaklaşık 8 ay önce ailesiyle Suriye'nin İdlib kentinden kaçarak Türkiye sınırına yerleşen 11 yaşındaki Tegme Haddura da beş kişilik ailesiyle zor şartlarda sınırda yaşayan çocuklardan biri. 

Ailenin en küçük kızı olan Tegme, 40 gün öncesine kadar yaşıtlarıyla koşup, oyun oynarken, şimdi yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hareket dahi edemiyor. Bölgede yaşayan Suriyelilerin "Çadır kentin en güzel kızı" dediği Tegme, olumsuz şartlar nedeniyle tedavi olamıyor.

Acılar içinde adeta ölümü bekleyen Tegme'nin annesi Cemile Haddura, kızını tedavi ettirememenin üzüntüsüyle, çaresizlik içerisinde Tegme'nin başında nöbet tutuyor. AA

tegme-haddura.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum