1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kışlada İntihara Genelkurmay’dan İnceleme
Kışlada İntihara Genelkurmay’dan İnceleme

Kışlada İntihara Genelkurmay’dan İnceleme

Genelkurmay Başkanı, intihar vakalarının yaşandığı Şırnak, Kayseri ve İzmir'de rapor hazırlamaları için 3 ekip görevlendirdi.

06 Aralık 2012 Perşembe 13:10A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yaşanan asker intiharlarının çatışmalarda ölen asker sayısını geçtiğine ilişkin TBMM İnsan hakları Komisyonu tarafından açıklanan istatistik, Genelkurmay Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, son dönemde intihar olaylarıyla art arda gündeme gelen Şırnak, Kayseri ve İzmir'deki olayların araştırılması için 3 ekip kurdurdu. Ankara'da belirlenen ekipler, intihar vakalarının iç yüzünü ortaya çıkarmak üzere söz konusu illere gönderildi.

EKİPLER İNTİHARLARI RAPORLAŞTIRACAK

İzmir Bergama Orduevi'nde bir erin kaldığı koğuşta kendini kravatla demir boruya asması üzerine gündeme bir kez daha gelen asker intiharlarını araştıracak ekipler araştırmaları kapsamında hayatını kaybeden askerlerin komutanları, devre ve koğuş arkadaşlarıyla konuşulacak, aileleri ve yakınlarıyla görüşmeler yapılacak. Ardından ulaşılan bilgi ve belgeler raporlaştıracak. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre farklı illerden gelen bilgiler sonucu birleştirilecek rapor karargâhta masaya yatırılacak. Orgeneral Özel'in görevlendirdiği ekipler, olayları inceleyerek hazırlayacakları raporlarla devam etmekte olan savcılık soruşturmalarına da katkı sunacak.

10 YILDA ÇATIŞMALARDA ÖLEN ASKER SAYISINI GEÇTİ

Ekipler, Kayseri'de Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, İzmir'in Bergama ilçesinde ise Er Mert Evren Akdağ intihar etti. Şırnak'ta ise terhisine 61 gün kalan Er İsmail Akça'nın önce kaza kurşunuyla öldüğü açıklandı; daha sonra bir uzman tarafından vurulduğu iddia edildi. TBMM İnsan Hakları komisyonu, geçtiğimiz günlerde asker intiharlarına yönelik çarpıcı bir bilgiyi açıkladı. Komisyon, son 10 yıl içinde intihar eden asker sayısının çatışmalarda ölen veya öldürülen asker sayısını geçtiğini belirtti. Bu sonuçlara göre son 10 yılda 935 asker intihar etti, 818 asker çatışmalarda öldü.

 

HABERE YORUM KAT