1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kıskançlık ile paralı askerlerin cürümleri savunulur mu?
Kıskançlık ile paralı askerlerin cürümleri savunulur mu?

Kıskançlık ile paralı askerlerin cürümleri savunulur mu?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Wagner paralı askerlerini kıskançlık üzerinden savunmaya çalıştı.

15 Aralık 2021 Çarşamba 17:50A+A-

HAKSÖZ HABER

AB'nin, Rusya'ya bağlı Wagner paralı askerleri üzerinden Rusya'ya uyguladığı yaptırımları yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, AB'yi kıskançlık ile suçladı.

Zaharova, Wagner'in uluslararası faaliyetiyle ilgili olduğu iddia edilen bir dizi şahsa karşı yaptırım kararı alınmasına "Batı'da Wagner konusunda oluşan histeri, bazı avrupalı başkentlerin bağımsızlıklarını tanımak zorunda kaldıkları Afrika ve Ortadoğu'daki ülkeleri kıskandığını kanıtlıyor" dedi.

Zaharova'nın Rusya'nın kirli işlerini üstlenen Wagner konusunda yaptığı savunma basit olduğu kadar Rusya'nın propaganda malzemesi olarak yorumlandı.

Wagner paralı milisleri, Suriye, Libya, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik ve Ukrayna’da işlediği cinayetler ve insan hakları ihlallerinden dolayı yaptırım kapsamına alındı.

Yaptırım, AB ülkelerine giriş yasağı, varlıkların dondurulması ve işbirliği yasağını öngörüyor.

Moskova, Afrika ülkelerindeki Rus askeri varlığıyla ilgili iddiaları defalarca reddetmesine karşın, Libya'daki Wagner milislerinin görüntüleri ve Hafter ile olan ortaklıkları medyaya yansımıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen iş insanı Yevgeniy Viktoroviç Prigojin'in kurucusu olduğu güvenlik şirketi paravanıyla birçok ülkede saldırılar düzenlediği biliniyor.

Wagner, Rus ordusu ve istihbaratıyla da bağlantılı olarak, istikrarsızlık bölgelerinde Rusya'nın çıkarları doğrultusunda operasyonlar yürütmekle suçlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum