1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PCR testi karşıtlarının banka hesapları dondurulacak!
PCR testi karşıtlarının banka hesapları dondurulacak!

PCR testi karşıtlarının banka hesapları dondurulacak!

Kanada Başbakanı ve yardımcısı yaptığı açıklamalarda, ‘Acil Durumlar Yasası’ uyarınca bankaların, mahkeme emrine gerek duymadan göstericilerin banka hesaplarını dondurabileceğini ve hukuki sorumluluktan korunabileceğini söyledi.

16 Şubat 2022 Çarşamba 15:40A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

ABD-Kanada sınırını geçmek için tüm tırcıların aşılanması veya dönüşte karantinaya alınması gerektiğine dair yeni bir karara karşı, yürüyüş olarak başlayan olaylar tüm Covid kısıtlamalarına karşı daha geniş bir meydan okumaya dönüştü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aşı karşıtı grev protestolarını engellemek için Acil Durumlar Yasası'nı başlatma kararı alındığını duyurdu. Batı’da eşi görülmemiş bir adım olarak değerlendirilen karar sonrası Kanada’nın özgürlükler ülkesi olduğu iddiası da suya düştü.

Kanada’da bir süredir PCR testi zorunluluğu nedeniyle tır şoförlerinin başlattığı eylemler nedeniyle ülkenin ekonomisi büyük bir darbe almıştı.

ABD ile Kanada arasında seferler düzenleyen tır şoförleri, aşı olmalarına rağmen Trudeau hükümetinin kendilerinden zorla PCR testi istemelerinin işlerini aksattığını günde birkaç sefer yapan şoförlerin bu durumdan bunaldığı ve grev kararı aldığı aktarılıyordu.

Kendi ülkelerinin şoförlere engeller çıkardığını ifade eden tır şoförleri, “ABD’ye gidiyoruz böyle bir sorunla karşılaşmıyoruz. Ama ülkemize dönmeye çalıştığımızda sınırdan defalarca aşı olmamıza rağmen geçemiyoruz” diyerek sorunun hükümetin politikalarından kaynaklandığını bunun önüne geçilmediği takdirde seferlerin devam etmeyeceği belirterek kontak kapatma kararı almışlardı.

Trudeau hükümeti ise özgürlükler ülkesi olarak lanse edilen Kanada’da aşılar ve korona önlemleri kapsamında eylem ve grev yapanların banka hesaplarının dondurulmasına izin verildiğini açıkladı. Zamanımız sınırlı diyen Trudeau, "makul ve orantılı" bir karar aldıklarını iddia etti.

Alınan yeni kararlar doğrultusunda, “Mahkeme kararına gerek kalmadan bankalar protestolarla bağlantılı kişilerin kişisel hesaplarını dondurabilecek”

Geçtiğimiz pazar günü, Kanada kolluk kuvvetleri Windsor'da bulunan ‘Büyükelçi Köprüsü'ndeki (Kanada-ABD ticareti için kritik bir yol) ‘zorunluluk karşıtı’ protestocuları bir hafta süren olaylar sonrası bölgeden çıkardı.

Sosyal medyada Kanada hükümetinin aldığı karalar eleştirilirken Kanada için, “Burası hala özgür bir ülke mi?” diye soruldu.

 

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland'in göstericilere karşı uygulanacak yaptırımları açıkladığı basın açıklaması,  

 

 

HABERE YORUM KAT