1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kırım'da Ukrayna Dilindeki Tek Gazete Kapatıldı
Kırım'da Ukrayna Dilindeki Tek Gazete Kapatıldı

Kırım'da Ukrayna Dilindeki Tek Gazete Kapatıldı

Rusya'nın ilhakının ardında Kırım'ı terk eden medya kuruluşlarından geriye kalan son Ukrayna dilinde çıkarılan gazete de kapandı.

29 Mart 2016 Salı 14:50A+A-

Rusya tarafından 2014 yılında ilhak edilen Kırım'da yayımlanan Ukrayna dilindeki tek gazete olan Krymsk Svítlitsya'nın kapatıldığı bildirildi.

Ukrayna dilindeki tek gazete olan Krymsk Svitlitsya'nın son baskısı 25 Mart günü yayınlandı.

Azadlık radyosu, gazete merkezinin Akmescit’ten (Simferepol’dan) Kiev’e taşınacağını duyurdu. Alınan taşınma kararı, Kırım'da yaşayan gazete çalışanları tarafından tepki ile karşılandı. Kiev hükümetinden Kırım'da kalan Ukraynalılar için insani konularda yardım verilmesi talebi yapıldı.

Krymsk Svítlitsya gazetesinin yönetimi ise taşınma kararının gazete çalışanlarının güvenliğinin gözönüne alınarak verildiğini açıkladı.

Ukrayna dilinde yayınlanan gazete 2014 yılında resmen kapatılmış, 2015 yılından itibaren bugüne kadar dıjital ortamda yayınlanıyordu.

Rusya'nın Kırım yarımadasını ilhakından sonra, Ukrayna’dan yana olan ve Rus yasalarına uymak istemeyen Ukrayna ve Kırım Tatar dilinde yayınlanan medya kuruluşları Kırım'ı terk etmişlerdi. (Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT