1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Kira artışları toplumsal sorun haline geldi!
Kira artışları toplumsal sorun haline geldi!

Kira artışları toplumsal sorun haline geldi!

Kağıthane’de bir kiracı kirasını hukuksuz bir şekilde artırmak isteyen ev sahibini öldürdü!

14 Haziran 2022 Salı 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Pandemi döneminde yaşanan ekonomik duraklama tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Enflasyon rekorları kırılırken Türkiye’de ise durum oldukça sıkıntılı. Yaşanan ekonomik darboğaz Türkiye ekonomisini ciddi anlamda etkiledi.

İnsanların gündelik ihtiyaçlarına yansıyan zamlar ve her geçen gün artan enflasyon geçim sıkıntısını artırıyor. Ekonomide yaşanan gelişmelerin en belirgin olduğu hususlardan birisi ise ev kiralarında yaşanan artış.

İstanbul gibi büyükşehirlerde geçmişte orta sınıfın güvenlik gibi sebeplerle oturmayı tercih etmediği semtlerde dahi çok belirgin bir artış söz konusu. Kiracılar İstanbul’un uzak ilçelerini tercih etmek durumunda kalırken oralarda da durumun çok farklı olduğu söylenemez.

Hükümet yaptığı düzenlemelerle kiradaki fahiş artışları engellemek isterken konulan %25’lik kota dahi insanları zorluyor. Buna bir de ev sahiplerinin işgüzarlığı eklenince ortaya toplumsal bir sorun çıkmış oluyor!

İstanbul Kağıthane'de, Hamza Ç. adlı kiracı, kontratı devam etmesine rağmen, kirayı 3 katına çıkarmak istediği için tartıştığı ev sahibi Şenel T.’yi tabancayla vurarak öldürdü. Bir süredir devam eden tartışma ev sahibinin kiracının itirazlarına rağmen evi başkalarına göstermeye başlamasıyla iyice alevlendi. Netice olarak bir kişi yaşamını yitirdi bir kişi de katil oldu.

Zor zamanlarda insanların birbirlerine destek olmaları gerekirken fırsatçılık peşinde koşmaları kaos ortamını oluşturuyor. Kağıthane’de yaşanan olay sadece bir örnek. Kiracıların yaşadıkları sorunlar ev sahiplerinin hukuk dışı baskıları sebebiyle iyice içinde çıkılamaz bir hale geliyor. Artan ekonomik yükün ev sahiplerini zorladığı da bir gerçek ancak insafsızca atılan adımlar Kağıthane’deki olay misali izahı mümkün olmayan durumlara sebep oluyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum