1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kimyasal Katliamda Ölü Sayısı 1.360 Oldu
Kimyasal Katliamda Ölü Sayısı 1.360 Oldu

Kimyasal Katliamda Ölü Sayısı 1.360 Oldu

Suriye'de bu sabaha karşı yapılan kimyasal silah saldırısında ölü sayısı 1.360'a çıktı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 22:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Esed güçlerinin kimyasal saldırısında 1.360 kişinin öldüğünü açıkladı.

LCC’nin verdiği bilgiye göre kimyasal silah kullanan Esed güçleri Zamalka’da 400, Hmurih’de 300, Duma’da 150, Kefr Batna’da 150, Ayn Tarma’da 75, Muaddamiye ve Dariyya’da 105, Sakba’da 69, Arbin’de 63, Cisrin’de 16, Harasta’da 5 kişinin ölümüne yol açtı.

Şam genelindeki diğer saldırılarda toplam ölü sayısının ise 1.390 olduğu bildirildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) da Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda, ölü sayısını 1300 kişi olarak açıkladı.

SMDK'dan yapılan basın açıklamasında, Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği saldırıda, bin 300 kişinin öldüğünün kesinleştiği bildirildi. Ölenlerin isim listesinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, sayının yükselmesinden endişe edildiği vurgulandı.

Uluslararası toplumu bu konuda tavır almaya çağıran SMDK, Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin biran önce olayı soruşturmasını istedi.

SMDK, rejim güçlerinin saldırıda bulunduğu bölgenin muhasara altında olduğu ve yeterli yardımın ulaştırılamadığını da kaydetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dariyya'ya ağır silahlarla saldırdığını ve saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.

Cennet kuşları:

DİĞER VİDEOLAR VE HABER AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum