1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Kimyasal Silahla Saldırdı: Binden Fazla Ölü
    (VİDEO-FOTO)
Esed Kimyasal Silahla Saldırdı: Binden Fazla Ölü (VİDEO-FOTO)

Esed Kimyasal Silahla Saldırdı: Binden Fazla Ölü
(VİDEO-FOTO)

Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösüne düzenlediği saldırıda binden fazla kardeşimiz öldü, binlerce kişi de yaralandı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 10:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

18.30 >>> Yerel Koordinasyon Komitesi Şam ve kırsalında 1390 kişinin öldüğünü açıkladı. Bunların 1360'ı kimyasal silah saldırısında hayatını kaybetti.

12.00 >>> Muhalifler kimyasal silah kullanıldığını belirttikleri saldırıda ölü sayısının 1188'e ulaştığını açıkladı.

Baas rejimin dün gece 03:30 civarında Şam Doğu Ğuta'da, Cobar'da, Ain Tarma ve Zamalka'da ve Batı Ğuta'da, Muaddamiye'de kimyasal silah kullandığı iddia edildi. Çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce şehit var. Saldırının kurbanlarına müdahale edecek ekipman ve personel yetersizliği sebebiyle muhtemelen ölü sayısının artması bekleniyor.

Ölü Sayısı Gittikçe Artıyor

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösüne düzenlediği saldırıda 430 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını iddia etti. Son bilgiler ise ölü sayısının 635 olduğu yönünde! Son bilgiler ölü sayısının 1000'i aştığı yönünde. Ölenlerin çoğu çocuk...

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), kentin Doğu Guta bölgesinde düzenlenen rejim güçlerinin saldırısında, Hammuriye'de 300, Arbin'de 78, Sepka'da 67, Keffar Batna'da 140 ve Muaddamiye'de 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölgedeki aktivistler yoğun saldırılar nedeniyle 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi.

Rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını belirten SRGC, saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.

Saldırıların yapıldığı bölgeler ayrıca diğer türde yoğun roket, havan, topçu bombardımanı altında. Yardım çalışmalarında çok sayıda sağlık personeli ve gönüllünün de katledildiği haberleri geliyor.

Rejim gaz saldırısı yaptığı bölgelere bombardımanla yükleniyor, aynı zamanda da karada buralara kuvvet yığıyor.

Sarin Gazı Kullanıldı

Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti.

Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Görüntüler:

***

suriye-sam-dogu-guta_ghouta-kimyasal-silah_katliam_syria01.jpg

suriye-sam-dogu-guta_ghouta-kimyasal-silah_katliam_syria02.jpg

syria-suriye-sam-kirsali-kimyasal-silah-saldirisi.jpg

syria-suriye-sam-kirsali-kimyasal-silah-saldirisi-bebek.jpg

suriye-sam-dogu-guta_ghouta-kimyasal-silah_katliam_syria04.jpg

suriye-sam-dogu-guta_ghouta-kimyasal-silah_katliam_syria05_cocuklar.jpg

suriye-sam-dogu-guta_ghouta-kimyasal-silah_katliam_syria06_cocuklar.jpg

suriye-sam-dogu-guta_ghouta-kimyasal-silah_katliam_syria07_cocuklar.jpg

HABERE YORUM KAT

37 Yorum