1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Kimse Bu Ülkede Bir Şeylerin Yanlış Gittiğini Söyleyemez!”
“Kimse Bu Ülkede Bir Şeylerin Yanlış Gittiğini Söyleyemez!”

“Kimse Bu Ülkede Bir Şeylerin Yanlış Gittiğini Söyleyemez!”

Zarifoğlu’nun kitabının MEB’in tavsiye listesinden çıkartılması haberimize yönelik iktidar medyasından gelen tepkiler, sınır tanımaz iktidar savunuculuğunun bazılarının kalemlerinden öte, iliklerine kadar işlediğini göstermekte.

02 Ocak 2019 Çarşamba 18:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

CHP’lilerin tepkisi üzerine Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” adlı kitabının MEB’in tavsiye listesinden çıkartıldığına dair dün sitemizde yer verdiğimiz haber bugün bazı yazarların yazılarına konu oldu. Bakan Ziya Selçuk’un kendisinin haberinin bulunmadığını, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inisiyatifiyle alındığını söylediği ve soruşturma konusu olduğunu belirttiği söz konusu kararla ilgili olarak sitemizde çıkan haber biri Sabah, diğeri Star gazetesindeki iki köşe yazısında eleştirilmiş. Sabah’ın köşecisi her zamanki sinsiliğiyle isim vermeden ve yine her zamanki kurnazlığıyla Erdoğan kalkanını öne çıkartarak iktidar kollayıcılığına girişirken, Star yazarı ise gelişmenin bir tuzak olabileceğine dikkat çekmiş.

Ama ne ilginçtir ki; iki yazıda da söz konusu kararla ilgili en küçük bir eleştiri, soru, merak belirtilmemiş. Ya ne yapılmış? Siz kim oluyorsunuz da iktidarımızı eleştiriyorsunuz, Reis Erdoğan’ın başında bulunduğu bir iktidara laf söylemek sizin haddinize mi? Siz zaten öküz altında buzağı arayan, karanlık odaklarla işbirliği içindeki gafiller, hainlersiniz mealinde laflar sıralanmış!

Tamam, Ziya Selçuk’un doğrudan bu kararla ilgili bir inisiyatifinin olmadığını kabul ettik, bu konuyla ilgili olarak sitemizde konuyu haberleştirirken Bakan’ı doğrudan sorumlu tutmamızın abartılı bir tepki olduğunu da kabul edelim! İyi ama yine de ortada eleştirilmesi gereken bir uygulama yok mu? Topu Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atınca sorun ortadan kalkmış oluyor mu? Yoksa bu Müdürlük CHP il Başkanlığına ya da Belediyesine mi bağlı?

Ama asıl üzerinde durulması gereken husus şu ki; iktidar imkanlarından beslenen ve her koşulda iktidar savunuculuğuna soyunan bir medya olgusu var ortada ve bu hal gerçekten çok sağlıksız bir duruma işaret ediyor. Adamlar devlet desteğiyle fonlanan yayın organlarına konuşlanmışlar, ha babam de babam muhalefete saydırıp, iktidarı yıkayıp yağlıyorlar.

Yahu Allah’tan korkun; bu ülkede yanlış giden, yanlış yapılan hiçbir iş, icraat yok mu? Gece gündüz Kılıçdaroğlu’nun şapşallıklarını yazıp çizmekten bıkmadınız mı? Bir de dönüp “ya bizimkilerin de şu yaptığı doğru olmadı” diyebileceğiniz hiçbir yanlışlığa, olumsuzluğa şahit olmuyor musunuz?

Sabah’ın köşecisinin Haksöz-Haber’e isim vermeden bindirmeyi sevdiğini, bu yüzden bizde çıkan iktidar icraatına yönelik eleştirel haberlerin özellikle ilgi alanına girdiğini, bunlar üzerinden kale muhafızlığına soyunma pozlarına giriştiğini de biliyoruz. Hadi ona bir malzeme daha verelim, görmemiş olması zor ama yine de hatırlatalım; geçtiğimiz hafta Haksöz-Haber’de Cengiz İnşaat’ın da dahil olduğu konsorsiyumun yöneticiliğini yapmış bakanın başında bulunduğu Altyapı Bakanlığınca 109 milyon TL daha düşük teklife rağmen Cengiz İnşaat’a verilen demiryolu inşaatı projesiyle ilgili haberimizle ilgili de yazı yazmasını beklediğimizi belirtelim! İhtiyaç duyacağı bilgileri çok uzakta aramak zorunda kalmayacağından eminiz!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum