1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kime özendiğinizin farkında mısınız?
Kime özendiğinizin farkında mısınız?

Kime özendiğinizin farkında mısınız?

Ağrı Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzeyen bir heykel yapmış!

26 Ağustos 2022 Cuma 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de heykellerin nasıl bir anlam dünyasından beslendiğini görmek için cumhuriyetin kuruluşundan itibaren yapılan heykellere bakmak lazımdır. Mustafa Kemal heykelleri üzerinden ilahi bir bağlam inşa edilerek çeşitli ritüeller oluşturulur. Milli gün ve bayramlarda bu ritüeller ibadetleri hatırlatacak cinstendir!

Bu konuda Eyüp Sabri Togan’ın çalışmasına bakılabilir:

Heykel ve heykelciliğe Müslümanlar tarih boyunca mesafeli oldular. Vahyin indiği topraklardaki iptidai tapınma biçimleri putçuluk şeklinde tezahür ettiği için Müslümanların meseleye niçin antipatiyle yaklaştığını anlamak da kolaylaşıyor.

Bunun dışında ise Türkiye’deki dindar muhafazakarlar az evvel zikredilen cumhuriyetin heykellerle ilişkisi bağlamında hassaten bir hassasiyet geliştirdiler. Netice olarak heykelleri sevmedik, sevemiyoruz!

Tüm bunları kulak ardı eden kimi akl-ı evvellerse geçtiğimiz senelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heykellerini yaptılar. Gösterilen tepkiler sonucunda bu heykeller kaldırıldı ancak hala aynı anlamsız işte ısrar edenler de söz konusu!

Ağrı Belediyesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırlamış. Çavuşoğlu gerçekleştirdiği ziyaretlerden birisinde Ağrı Belediyesi tarafından “Malazgirt zaferi etkinlikleri kapsamında Ahlat ovasında kurulan belediye çadırı”nı ziyaret ediyor. Bu esnada ise çadırın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heykeli gözüküyor.

basliksiz-102.jpg

Öncelikle heykellerin çok büyük bir kısmı gibi oldukça ürkütücü olan heykelin gerçekten iğreti edici olduğunu belirtmek gerek. Bunun dışında ise yıllardır Türkiyeli Müslümanlara heykeller yoluyla dayatılan şirk ritüellerine AK Parti neden hizmet ediyor? Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP’deki alışkanlıklarını AK Parti’ye mi taşıdı? Kimse bu anlamsız işe ses çıkartmıyor mu?

HABERE YORUM KAT