1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçla sokak ortasında cinayet işleyen sosyopatların devri!
Kılıçla sokak ortasında cinayet işleyen sosyopatların devri!

Kılıçla sokak ortasında cinayet işleyen sosyopatların devri!

İstanbul Ataşehir’de gerçekleşen kılıçlı saldırıda Başak Cengiz isimli mimar hayatını kaybetti!

12 Kasım 2021 Cuma 15:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Cinayetlerin cinnet safhasına geçtiği artık her şeyin olağanlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Modernleşmenin insan üzerinde kurduğu tahakküm sağlıklı düşünmekten uzak bireylerin sayısını artırıyor.

Geçmişte psikolojik sorunları olan insanlar vardı. Ancak görselleşmenin artması ve buna bağlı olarak yeniden inşa olunan ahlak ve vicdan dışı sosyo-kültürel atmosfer her şeyi zehirleyerek psikolojiyi bambaşka bir şekilde alt üst ediyor!

Başak Cengiz kendi halinde işiyle gücüyle ilgilenen bir insandı. Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Cengiz mesai sonrasında yürüyerek evine giderken Can Göktuğ Boz tarafından saldırıya uğradı. Normal şartlarda Ankara’da çalışan Cengiz’in bir proje için İstanbul’a geldiği ve hafta sonu Ankara’ya döneceği belirtildi.

Elindeki “samuray kılıcı” ile Başak Cengiz’e arkadan yaklaşan Boz sokak ortasında Cengiz’i katletti. Can Göktuğ Boz sorgusunda ise “izlediğim filmlerden etkilendim” dedi. Başak Cengiz ile hiçbir şekilde tanışmadığını ifade eden katil geçmişte uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle tedavi gördüğünü de söyledi. “Ben maktul Başak’ı daha öncesinden tanımam. Olay tamamen benim ikametimde otururken mutsuzluğa kapılmam sonucunda meydana gelmiştir. Olayı gerçekleştirdiğim kılıcı ben internetten 1 yıl önce satın almıştım. Ben daha önce uyuşturucu madde kullanmıştım ancak yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadım. Olay günü de kullanmamıştım. Uyuşturucu kullanmam nedeni ile yaklaşık 7 yıl önce bir hastanede 17 gün yatarak tedavi gördüm. Bunun dışında yaklaşık 5 yıl önce yine unutkanlık nedeni ile ilaçla tedavi gördüm. En son 2016 yılında tedavi için hastanelere gidiyordum. Son 5 yıldır tedavi için herhangi bir hastaneye gitmedim”80437904-36682324-768x937.jpg

Ataşehir’deki lüks rezidansında “mutsuzluk krizleri” geçiren Can Göktuğ Boz, yaşamak için emek harcayan ve arkadaşlarının aktardığına göre yakın bir zamanda evlilik teklifi alan Başak Cengiz’i katletti! Çivisi çıkmış modern dünyanın özeti!

Mutsuzluğa kapıldığı için izlediği filmlerin de etkisiyle kendi halinde bir insanı kılıçla katleden sosyopatların devrinde yaşıyoruz! İnsanın fıtratından uzaklaşmasıyla yaşananların hangi boyutlara varabileceğini gösteren ibretlik bir hadise. Bu haber vesilesiyle Başak Cengiz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabırlar diliyoruz...

HABERE YORUM KAT

6 Yorum