1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu, mülteci düşmanlığını tırmandırmaya devam ediyor!
Kılıçdaroğlu, mülteci düşmanlığını tırmandırmaya devam ediyor!

Kılıçdaroğlu, mülteci düşmanlığını tırmandırmaya devam ediyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye gelen Afganların mülteci olmadığını, ABD’ye hizmet etmiş paralı askerler olduğunu iddia etti.

06 Ağustos 2021 Cuma 17:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Mültecilere yönelik düşmanlıkta bayraktarlık yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye gelen Afganların mülteci olmadığını, ABD’ye hizmet etmiş paralı askerler olduğunu iddia etti.

Her fırsatta Suriyeli sığınmacıları hedef alan Kılıçdaroğlu, bu sefer de Afgan mültecileri hedef gösterdi. 

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı, Türkiye’ye gelen sığınmacıların yoksul mahalleleri etkilediğini öne sürdü. 
Suriye’de katil Esed rejimini destekleyen, rejimden kaçarak Türkiye’ye sığınan mazlumlara ise karşı tavır alan Kılıçdaroğlu, son günlerde tırmandırılan Afgan mülteci düşmanlığını daha körükleme peşinde.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye'ye gelen Afgan erkek grupları mülteci değil; onlar ABD’ye hizmet etmiş askerler. Erdoğan, ‘iyi finansmanla yenilerini alacağız’ söylemin, bu gelen Afganlar için de geçerli mi?” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye gelen tüm Afganların ABD’ye hizmet ettiği ve paralı asker olduğu iddiasını neye dayandırıyor acaba? Türkiye’ye gelenlerin ABD askeri olduğunu teyit etti mi peki? Bu mümkün olmadığına göre, CHP Genel Başkanı her zaman olduğu gibi yine mülteciler/sığınmacılara iftira atıyor ve onları karalıyor.

 

kemal-kilicdaroglu-multeci-irkcilik.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum