1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu manipülasyonuna “Ss alın” diyerek devam ediyor
Kılıçdaroğlu manipülasyonuna “Ss alın” diyerek devam ediyor

Kılıçdaroğlu manipülasyonuna “Ss alın” diyerek devam ediyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu manipülasyonda sınırları zorluyor! Kılıçdaroğlu, hakkında dava açıldığını belirttiği ‘katar yalan haberi’ için özür dilemediği gibi manipülasyona başvurarak meseleyi asıl konudan saptırmaya başladı.

28 Haziran 2021 Pazartesi 19:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen üniversite sınavları öncesi sözde muhalif medyanın paylaşımlarını alıntılayarak Katar ile gerçekleştirilen öğrenci değişim programlarını “Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!” diyerek paylaşmıştı.

Birçok Kemalist ve muhalif medya da Katar yalanı üzerinden iktidara karşı söylem üretme yarışına girişmişti. Ancak Katar üzerinden iddia edilen verilerin “resmi evraklarda” yer almadığı saptanmış ve teyit mekanizmalarını kullanmayan medya unsurlarının yalanları ellerinde kalmıştı.

T24 haber sitesinin tweetini alıntılayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı kısa sürede yüzbinlerce görülmeye ulaşmış ve tepki çekmişti. T24 de yaptığı manipülatif haber için özür dilemiş ancak haberi yayımdan kaldırmamıştı. Sosyal medya üzerinde kimi basın kuruluşları ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulması çağrısı yaygınlık kazanmıştı.

Ardından Katar üzerine alenen manipülasyonda bulunan ve kamuoyunu yanıltan, milyonlarca gencin sınav öncesinde akıllarında soru işaretleri ve stres oluşturan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “suç duyurusunda bulunulduğu” da iddia edilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu da bu suç duyurusu iddialarına karşılık sosyal medya hesabı üzerinden “yaptığı manipülasyonlar ve yalan haberler” hakkında özür dilemek yerine tam tersi istikamette açıklamalar yapmaya devam etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda “hem suçlu hem de güçlü” tabirini akıllara getirirken gençlere çağrıda bulunarak; “SS (Screen Shot) yani ‘ekran görüntüsü’ alın” diyerek bu sözümü tarihe bir not olarak kaydedin minvalinde bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında: “Sevgili gençler, birkaç genç beni dava etmiş, bunun üzerine size seslenmek istedim. Gençler, iktidarımızda öyle güçlendireceğim, özgürleştireceğim ki sizleri, siyasetçiler sizi manipülasyonlarına araç etmeyi cesaret edemeyecek. Size zerre dokunanın canına okuyacağım. Ss alın!” diye yazarken akıllara kendi yaptığı; “Manipülasyon ve yalan haber paylaşmasının sorun olarak görülüp görülmediği?” sorusunun cevabı geldi!

 

kemal-ss-alin.jpg

 

Daha önceki ilgili haberlerimiz:

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum