1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Katarlı öğrenciler Türkiye’de sınavsız tıp mı okuyacak?
Katarlı öğrenciler Türkiye’de sınavsız tıp mı okuyacak?

Katarlı öğrenciler Türkiye’de sınavsız tıp mı okuyacak?

Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de Türkiye-Katar arasında sağlık işbirliği yapıldığı duyuruldu.

25 Haziran 2021 Cuma 12:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Resmi Gazete’nin son sayısında Türkiye ile Katar arasında askeri sağlık alanında işbirliği başlatıldığı duyurulurken Birgün ve Sözcü birçok haber sitesi meseleyi “Katarlılar sınavsız tıp okuyacak” şeklinde yansıttı.

Varılan anlaşma çerçevesinde karşılıklı olarak tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümleri gibi sağlık alanlarında işbirliği yapılırken durum Katarlı öğrencilerin Türkiye’de okuması ile sınırlı bırakılmıyor. İki taraf da birbirine öğrenci yollayabilecek hale getiriliyor. 

Anlaşmadaki maddelere göre her yıl kabul edilecek öğrenci kontenjanı öğrencileri misafir eden ülke tarafından belirleneceği söylenirken öğrencilerin mevzuata göre seçileceği ve dil gibi yeterlilikler aranacağı anlaşılıyor.

Ayrıca beş yıl süre için imzalanan anlaşmada öğrencileri kabul eden ülkenin maddi şartlara da karar vereceği belirtiliyor.

Sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan konuların zirvesine yükselen mesele bir kez daha insanların öğrenmeden bir şeyleri gündem ettiği ve bazı yayın organlarının kasıtlı olarak meseleleri çarpıttığını gözler önüne serdi.

 

Ayrıntılı bilgiler için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210625-3.pdf

 

katar-tr.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum