1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu ırkçı hezeyanlarda: 'Ensarlığı bırakın göndereceğiz'
Kılıçdaroğlu ırkçı hezeyanlarda: 'Ensarlığı bırakın göndereceğiz'

Kılıçdaroğlu ırkçı hezeyanlarda: 'Ensarlığı bırakın göndereceğiz'

Kılıçdaroğlu popülizme dayalı ırkçı vaatlerini yinelerken, uluslararası hukuku ve partisinin siyasi salvolarını bir kenara bıraktı. Ensar-muhacir algısını yerle bir etmeye çalışan, ırkçılığın prim verdiğini sanan Kılıçdaroğlu, “Göndereceğiz. Nokta.” dedi.

20 Nisan 2022 Çarşamba 14:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Bütün enerjilerini popülist ve ırkçı bir söyleme adayan, ekonomik ve siyasi olarak kuşatılmış toplumda karşılığı olduğunu sosyal medya verilerine dayandıran partiler, toplumu ayrıştırmaya kararlı görünüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmanın ırkçı hezeyanlar taşıyan bir bölümünü içeren videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Müslümanların ensar kavramına hakaret etmekte hiçbir sorun görmeyen, siyasi salvolarını hatırında tutmadığı için toplumunda unuttuğunu sanan, ırkçı olmadığını ifade ederken ırkçılıkta boyut atlayıp kendi nesebi ve ideolojisi haricindekileri tanımayan, Müslümanlarla sadece oy ilişkisi ve Kemalizm’e yenik kılma arzusu taşıyan, esen meltemini fırtına sanan Kemal Kılıçdaroğlu “popülizmin esiri” olduğunu bir kez daha yineledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar gibi rüzgâra göre dönmeyeceğiz, bakanları gibi fotoromana dönüşmeyeceğiz. Irkçılık da yapmayacağız, bu necip millete o kara lekeyi sürmeyeceğiz. Ne içi boş ensarlık algıları, ne ucuz ırkçılık siyaseti. Allah bu milleti ikisinden de sakınsın, korusun. Göndereceğiz. Nokta” dedi.

İktidarın söylemlerindeki en ufak değişimleri dahi gündemine alıp, kendisi için zafer ilan eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, kıvrak dilini şovenizm için kullanmaya devam etti.

Yıkılmış, yerle bir edilmiş bir ülkeyi ev gibi lanse eden, 'Suriye'nin insanları kucak açmış bekliyor' şeklinde Esedçi argümanlarla algı oluşturan, "Suriyelilerin evlerine gönderileceği” gibi içi boş, uluslararası hukukun izin vermediği, dünya siyasetinden koparacağı bir eylemi ısrarla gerçekleştireceği vaadini yineleyen CHP ve ırkçı partiler, rakip partilere karşı kullanamayacakları argüman olmadığını kanıtlıyor.

 

kemal-kilicdaroglu-ensar-tweet.jpg

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum