1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalizm Ruhlarına İşlemiş!
Kemalizm Ruhlarına İşlemiş!

Kemalizm Ruhlarına İşlemiş!

3 Ekim 1926'da Mustafa Kemal tarafından Sarayburnu’na dikilen ilk heykelin yeniden ihyasıyla İstanbul bir büyük kutsal hizmete daha kavuşmuş oldu.

02 Temmuz 2019 Salı 15:10A+A-

Belirli çevreler tarafından CHP formu dışında yansıtılmaya çalışılan Ekrem İmamoğlu "Durun ey ahali! Ben sandığınız gibi değilim. Her fani CHPli gibi 'Atatürk' heykeline tazim benim de ruhuma işlemiş! Belediyede ilk vazifem şehrin totemlerini ihya etmek!" dercesine işe başladı.

Malum devir teslimin ilk gününde kutsal Atatürk tablosunu Belediyede makam odasının duvarlarına astırarak şehri belalardan koruma seansı yaptırmıştı. 

Şimdi de tarih sırasına göre işe başlamış olacak ki ilk heykelden başlayarak kişi heykeline tazimi cahiliye mantığı gören dindarların dönemindeki ihmalleri ivedilikle ve dahi aşk ve şevkle ve Kemalizme iman vecdiyle halletmeye çalışıyor. 

 

ataturk1.jpg

 

İlgili haber:

İstanbul Sarayburnu’nda bulunan ilk Atatürk heykeli, dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla belediye ekiplerince yıkanarak temizlendi.

İstanbul’daki ilk Atatürk Anıtı olan Sarayburnu’ndaki Heykel 2004 yılından beri metal perdelerle çevriliydi. Marmaray Projesi ile birlikte Sarayburnu'nda platformda çalışacak işçiler için yatakhaneler yapılmış, malzemeler depolanmış ve vinçler kurulmuştu. Marmaray projesinin 29 Ekim 2013’te tamamlanmasına ve hizmete girmesine rağmen Atatürk Anıtının çevresi hala metal perdelerle kapalı olmasına tepkiler gelmişti. Atatürk Heykelinin içler acısı hali karşısında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) harekete geçmişti. Girişimler sonuç vermiş, metal perdeler yıkılmış, heykelin önü temizlenmişti. Atatürk Heykeli molozların içinden çıkartıldı.

Sarayburnu’ndaki Atatürk heykeli Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapıldı, 3 Ekim 1926’da Sarayburnu’na dikildi. İlk Atatürk Anıtı olan heykel, genç cumhuriyetin tarihsel kenti modern tarza heykellerle süsleme iradesinin adımıydı.

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum