1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist Terkoğlu, nazizmden dem vuruyor!
Kemalist Terkoğlu, nazizmden dem vuruyor!

Kemalist Terkoğlu, nazizmden dem vuruyor!

Barış Terkoğlu, Cumhuriyet’teki yazısında itham ederek müfteriliğini konuşturmuş.

07 Aralık 2020 Pazartesi 18:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban, IŞİD, Ahmet Hamdi Çamlı… Bu üçü arasındaki irtibatı kuramadıysanız Barış Terkoğlu yardımınıza yetişebilir: İslamcı Nazizmi. “Nasıl oluyor?” diyecek olursanız Barış Terkoğlu’nun fantastik dünyasına bir yolculuğa çıkmanız gerekiyor.

Terkoğlu hakkında daha önce de Haksöz Haber’de eleştirel yazılar yayımlandı. O içeriklere bakılarak Terkoğlu’nın tıyneti hakkında bilgi elde edilebilir.

Mustafa Öztürk’ün kamuoyunda çokça tartışılan sözlerine gösterilen tepkileri Taliban, IŞİD ve Ahmet Hamdi Çamlı ile irtibatlandırıp(!) ele alarak İslamcı Nazizme ulaşan Barış Terkoğlu, çapını fazlasıyla aşan bir konuda hadsiz ifadeler de bulunarak tıpkı Avrupa ırkçı sağı misali, Müslümanları cehalet ve aşırılıkla ilişkilendirmeye çalışıyor.

Terkoğlu’nun Taliban-IŞİD üzerinden kurmaya çalıştığı ve Ahmet Hamdi Çamlı’yı da dahil ettiği “medeniyet düşmanı” İslamcılık meselesi çok su götürür. Taliban ile IŞİD’i iki örnek üzerinden eşit gören, Ahmet Hamdi Çamlı’nın giriştiği hukuksuz işleri (bu konuyla ilgili de sitemizdeki haberlere bakılabilir) aynı tavada mezcedip ortaya çıkartılan İslamcı Nazizmi iftirası Terkoğlu’nun beslendiği oryantalist, faşist dünya görüşünden kolaylıkla neşet edebiliyor.

“İslamcılığın, Türkiye’yi Arap çöllerine çevirme stratejisi…” ifadesi sol-Kemalizm’in alışık olduğumuz Araplıkla İslam arasında kurulan doğrusal bakış açısını gösteriyor. Burada Arap ise çöl ile yani barbarlıkla ilişkili olarak ele alınıyor ki bu açıkça ırkçılık. Bu sebeple İslamofobik olarak nitelenebilecek bir sonuca varılıyor. Barbar Arap Müslümanlığına karşı seküler-laik Atatürk Türkiye’si analojisi Terkoğlu’nun zihin dünyasını ifşa ediyor.

Nazizm ile kolaylıkla ilişkilendirilebilecek olan bu üstenci, müstağni, meşum bakış açısı bir de utanmadan İslamcı Nazizmi diye uydurma bir şeyden dem vurabiliyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum