1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Kays Said’in akıl dışı politikaları Tunus’u ekmeksiz bıraktı
Kays Said’in akıl dışı politikaları Tunus’u ekmeksiz bıraktı

Kays Said’in akıl dışı politikaları Tunus’u ekmeksiz bıraktı

Kays Said devletin ekmek ununa olan desteğini gerekçesiz bir şekilde kaldırınca ortaya ciddi bir kriz çıktı.

18 Ağustos 2023 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Tunus, haftalardır ekmek kriziyle karşı karşıya. Tunus’ta meşru yönetimi tasfiye ederek diktatörlüğünü ilan eden Kays Said’in sübvansiyonlu un teminini kesme kararının hedefi olan fırın sahiplerinin protestolarıyla kriz daha da kötüleşti. Sübvansiyonun kesilmesiyle un temininde ciddi sıkıntılar yaşayan fırıncılar ekmek üretiminde kısıtlamaya gitme kararı aldılar.

Tunuslular, ekmek almak için fırınların önünde haftalardır uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Aldığı kararlarla her geçen gün Tunus’u daha da geriye götüren Kays Said yönetimi ekmek krizinden fırıncıları sorumlu tutarak Ulusal Fırın Sahipleri Odası Başkanı’nı tutuklattı. Benzer baskıcı yöntemlerle sorunu çözeceğini düşünen Said yönetiminin uygulamaları krizin daha da derinleşmesine neden oluyor.

Said yönetiminin Tunus’taki ekonomi politikasının yol açtığı mali kriz nedeniyle uzun süredir ithal tüketim mallarının bedeli ödenemiyor ve bu nedenle Tunus’ta temel gıdalara ulaşma konusunda ciddi sıkıntılar baş gösteriyor. Bu kapsamda Tunus Genel İşçi Sendikası’na bağlı Eş-Şaab News gazetesi, tahıl yüklü 8 geminin yaklaşık iki haftadır Safakes limanında navlun bedelinin ödenip boşaltılmalarını beklediklerini bildirdi.

Tunus ekonomisinin bu politikalarla daha da kötüye gideceği öngörülüyor. Toplumsal barışı ortadan kaldıran ve kendisini diktatör yetkileriyle donatan Said yönetimi altında Tunus’u pek de iyi bir gelecek beklemiyor…

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum