1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kavganın Asıl Sebebi
Kavganın Asıl Sebebi

Kavganın Asıl Sebebi

Çanakkale Valiliği, Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Servisi'nde Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle yapıldığı belirtilen ırkçı saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

22 Ekim 2019 Salı 15:50A+A-

Kavganın hasta yemeğinin çöpe dökülmesinden çıktığının belirtildiği açıklamada, "Kavga olayının bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada iddia edildiği gibi Kürtçe Konuşma konusundan kaynaklanmadığı ve olaya karışan her iki şahısın bir takım iddialarla birbirlerinden şikayetçi oldukları anlaşılmıştır" denildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, ırkçı saldırıda bulunduğu ifade edilen H.K.'nin yüzde 80 oranında Şizoaffektif bozukluğu olduğu bilgisine de yer verildi. Tarafların birbirinden şikâyetçi olduğu söylenirken, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen adli tahkikatın devam ettiği aktarıldı.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Servisinde 15.10.2019 günü saat 15.00 sıralarında, göz rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören B.Y. isimli hastanın refakatçisi E.Y. ile aynı odada göz rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Ş.K. isimli hastanın refakatçisi H.K.(%80 Şizoaffektif bozukluğu olan) isimli şahıs arasında hasta yemeğinin çöpe dökülmesi ve sonrasında yaşanan karşılıklı tartışma ve kavga olayı ile ilgili;

Hasta refakatçisi E.Y. ile aynı odada hasta refakatçisi olarak bulunan H.K.(%80 Şizoaffektif bozukluğu olan) isimli şahıs arasında hastane odasında hasta yemeğinin çöpe dökülmesi sonrasında yaşanan karşılıklı tartışma ve kavga olayından dolayı Hasta refakatçisi E.Y.nin yaralandığı, her iki şahsın karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldukları, kavga olayının bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada iddia edildiği gibi Kürtçe Konuşma konusundan kaynaklanmadığı ve olaya karışan her iki şahısın bir takım iddialarla birbirlerinden şikayetçi oldukları anlaşılmış olup, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli tahkikat devam etmektedir.

  Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT