1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Katil Esed'in tarafını seçmesi zor olmadı: "Ermenistan'ın yanındayım!"
Katil Esed'in tarafını seçmesi zor olmadı: "Ermenistan'ın yanındayım!"

Katil Esed'in tarafını seçmesi zor olmadı: "Ermenistan'ın yanındayım!"

Ermenistan'ın tarafında olduğunu açıklayan Esed, Ankara'yı Dağlık Karabağ'da gerilimi tırmandırmakla suçladı.

06 Ekim 2020 Salı 12:54A+A-

Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ'da Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri alan Azerbaycan, işgalci güçlerin saldırılarına karşı operasyonlarına kararlılıkla devam ederken Suriye'nin eli kanlı diktatörü Beşar Esed tarafını zalimden yana seçme konusunda zorlanmadı ve Türkiye ile Azerbaycan karşıtı açıklamalar yaptı.

Yaşadığı büyük kayıplarla çaresiz kalan Ermenistan ordusu, PKK/YPG'lilere sarılmasının ardından, Azerbaycan'ın haklı ve meşru operasyonundan rahatsız olan yüz binlerce insanı katletmiş olan Esed, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarda Ermenistan'a destek mesajları gönderdi.

Beşar Esed, Rus basınından RIA'ya yaptığı açıklamada Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivil yerleşimlere saldırılarını görmezden gelerek, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Dağlık Karabağ'da "asıl kışkırtıcı" olmakla suçladı.

"Ankara gerilimi tırmandırıyor"

Suriye'de büyük yıkıma yol açarak, masum sivilleri katleden eli kanlı Esed, Ankara'nın Ermenistan ve Azerbaycan arasında gerilime neden olan Dağlık Karabağ'da tansiyonu yükselten taraf olduğu yönünde ifadeler kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT