1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar Guatemala’nın Kudüs Kararına Tepki Gösterdi
Katar Guatemala’nın Kudüs Kararına Tepki Gösterdi

Katar Guatemala’nın Kudüs Kararına Tepki Gösterdi

Katar, Guatemala’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını “geçersiz ve kışkırtıcı” olarak nitelendirdi.

26 Aralık 2017 Salı 13:22A+A-

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales’in ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı kınanarak, “geçersiz ve kışkırtıcı bu adımın hukuki olmadığı” belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, açıklamada, “Guatemala’nın kararı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda (BMGK) ezici çoğunlukla kabul edilen Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak reddeden ve tüm ülkelere Kudüs’te diplomatik misyon inşa edilmesinden kaçınma çağrısında bulunan karar uyarınca uluslararası konsensüse aykırıdır.” denildi.

Guatemala’nın söz konusu karardan vazgeçmesi temenni edilen açıklamada, “Katar’ın, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına ve iki devletli çözüme olan desteği nettir. Ayrıca, uluslararası meşru kararlara dayanan Filistin halkının dik duruşuna ve Filistin davasına destek veren tutumu sabittir.” ifadelerine yer verildi.

Guatemala Cumhurbaşkanı Jimmy Morales, önceki gün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldıklarını bildirmişti.

Orta Amerika ülkesi Guatemala, ekonomik olarak büyük ölçüde ABD yardımlarına bağımlı durumda bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT