1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Katar Emirinden Gazze'ye Desteği Sürdürme Sözü
Katar Emirinden Gazze'ye Desteği Sürdürme Sözü

Katar Emirinden Gazze'ye Desteği Sürdürme Sözü

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'yle yaptığı telefon görüşmesinde Katar Emiri, Gazze'ye desteklerinin devam edeceğini söyledi.

10 Mart 2014 Pazartesi 20:07A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Katar'ın Filistin halkına verdiği desteğe ve Gazze Şeridi'ne yaptığı siyasi ve mali yardımlara övgüde bulundu.

Heniyye, dün Katar Emiri Temim Bin Hamed El Sani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, onurlu duruşlarından dolayı Katar halkına ve yönetimine kendisi ve Filistin halkı adına şükranlarını sundu.

Filistin Hükümeti'nin birçok projeyi ve alt yapı hizmetlerini Katar'ın finansmanıyla gerçekleştirdiğine işaret eden Heniyye, Katar'ın asil duruşunun Filistin halkının direnişini güçlendirdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Heniyye, "Zor şartlara rağmen kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Başkenti Kudüs olan bağımsız devletimizi kuruncaya, Filistinli mülteciler topraklarına geri dönünceye ve işgal zindanlarındaki esirler kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Görüşmede Katar Emiri Temim Bin Hamed El Sani ise Filistin davasının önemine dikkat çekerek, Katar'ın Filistin'e ve Gazze'ye destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Katar'ın Filistin davasına ve Gazze'ye karşı tavında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade eden El Sani, "Biz bu ilke üzerine büyüdük, bundan vazgeçmeyeceğiz ve çocuklarımıza da bunu öğreteceğiz" dedi. Katar Emiri, Arap coğrafyasının yaşadığı mevcut dönemin zor bir dönem olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum