1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Tugayları: Uzun Bir Savaşa Hazırlanıyoruz
Kassam Tugayları: Uzun Bir Savaşa Hazırlanıyoruz

Kassam Tugayları: Uzun Bir Savaşa Hazırlanıyoruz

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları, İsrail'le uzun süreli bir savaşa hazırlandıklarını ve ellerindeki yeni roketlerin menzilinin çok geniş bir bölgeyi kapsadığını açıkladı.

11 Temmuz 2014 Cuma 13:43A+A-

İslami direniş hareketi Hamas’ın askeri kolu olan İzzettin Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, uzun bir savaşa hazırlandıklarını söyledi. Ellerindeki cephanenin çok küçük bir kısmını tükettiklerini açıklayan Ebu Ubeyde, İsrail’i olası bir kara harekâtının sonuçları konusunda uyardı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in savaşın birkaç gün içinde sonlandırılabileceğine dair iddiasına yanıt olarak örgütün kendini uzun vadeli bir savaşa hazırladığını söyledi.

Ebu Ubeyde, İsrail’in kendi aldığı kararla başlattığı bu savaşının sonlandırma kararını ise kendisinin veremeyeceğini söyleyerek, hareketin şimdiye kadar elindeki cephanelerin çok az bir kısmını tüketmiş durumda olduğunu vurguladı.

Ebu Ubeyde, Gazze’den fırlatılan roketlerin İsrail'in kuzeyinde yer alan Hayfa kentinden güneydeki Nakab Çölü'ne kadar uzanan bölgeyi kapsadığını söyledi. İzzetin Kassam Tugayları'nın fırlattığı roketler arasında ilk kez kullanılan R160 roketleri de bulunuyor. (R harfi örgütün 2004 yılında hareketin şehid olan lideri Rentisi’nin ilk harfinden geliyor.)

İzzetin Kassam Tugayları'nın sözcüsü, üç gün içinde 80 kişinin şehid olmasına ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olan saldırı, Filistin direnişinin zafere inancını artırdı.

'İsrail çok ağır bedel ödeyecek'

Ebu Ubeyde, "İsrail, Hamas’ın saldırılara verdiği karşılığın artığının farkında ve fazlasının geleceğine söz veriyoruz" ifadesini kullandı.

Kassam Tugayları'nın sözcüsü, işgal Savunma Bakanı Moşe Yalon’un Gazze’ye kara harekâtının yapılacağı yönündeki tehdidiyle ilgili İsrail’in bu hamlesi karşılığında çok ağır bedel ödeyeceğini ve Gazze toprağına ayak basan her askerin bir esir düşme potansiyeli taşıdığını belirtti.

Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları’nın henüz tüm imkanlarını seferber etmediğini ve İsrail’in sürprizlere hazırlıklı olmasının gerektiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarının ardından Kassam Tugayları üyesi balık adamlar Gazze’ye yakın konumdaki İsrail kenti Aşkelon’a denizden girerek orada yer alan Zikim askeri üssüne saldırı gerçekleştirmişti. İsrail olayla ilgili dört kişinin öldürüldüğünü söylemişti. Askeri bir alan olmasından dolayı İsrail saldırıyla ilgili hasar bildirmedi.

İsrail geçtiğimiz günlerde 40 bin yedek asker çağırmış, Gazze sınırına sevkiyat yapmıştı.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum