1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Karma eğitimin bir dayatmaya dönüştürülmesi kabul edilemez!
Karma eğitimin bir dayatmaya dönüştürülmesi kabul edilemez!

Karma eğitimin bir dayatmaya dönüştürülmesi kabul edilemez!

Karma eğitim konusu Türkiye’de bir tabu haline getirilirken yayımlanan raporlar farklı veriler sunuyor…

01 Ağustos 2023 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kızların eğitimi ve karma eğitim konusundaki sözleri sebebiyle sol-Kemalistler tarafından hedef gösterildi. Bunun sonucunda ise her zaman olduğu gibi yine bir meseleyi etraflıca tartışamadan kapatmak zorunda kaldık.

Türkiye’de sorunlu konular çözüme kavuşturulmaktan ziyade üstü örtülüyor. Sol-Kemalistlerin bütün suçlama ve tahkirlerine karşı eğitim meselesinde başta müfredat olmak üzere birçok konuyu tartışmaya açmamız elzem. Zira nesiller okullarda şekilleniyor ve okulların durumu ise pek iç açıcı değil…

Sol-Kemalistler karma eğitim konusunun tartışmaya açılmasını “devrim kanunları” ile ilişkilendirirken bu konuda kapsamlı çalışma yapan kurumlar da söz konusu. Tartışmaların odağındaki karma eğitime ilişkin bir rapor hazırlayan Maarif Platformu, dikkat çeken sonuçlar yayınladı. Raporda tek cinsiyetli okullardaki verimliliğin arttığına yönelik veriler var. Aynı raporda öğretmenlerin sınıflardaki etkinliğinin tek cinsiyetli okullarda daha yüksek olduğu da vurgulanıyor.

Avustralya ve ABD’de yapılan araştırmaların incelendiği raporda, şu sonuçlar yer aldı:

- Tek cinsiyetli okullar, karma okullara göre yüzde 15-22 arasında daha fazla başarı gösteriyor.

- Tek cinsiyetli okulda okuyan öğrenciler öğrenmeden daha çok zevk alıyor.

- Aynı dersi ayrı (tek cinsiyetli) sınıflarda fakat aynı öğretmenlerden alan öğrencilerin başarıları %26 oranında yükseliyor.

- Tek cinsiyetli okullarda eğitim gören öğrenciler akademik başarılarını daha uzun ve daha prestijli alanlarda devam ettiriyor.

- ABD’de 253 okul karma eğitimi sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum