1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kargadan başka kuş Kemalizm’den başka yol tanımayın!
Kargadan başka kuş Kemalizm’den başka yol tanımayın!

Kargadan başka kuş Kemalizm’den başka yol tanımayın!

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Türkiye’nin sosyolojisinden haberdar mı?

23 Haziran 2022 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de devlet ile toplum arasında gerilim oluşturan temel konu devletin toplumun dini hassasiyetlerine yaklaşımından kaynaklanıyor. Bürokratlar çoğunlukla ideolojik bazense pragmatist eğilimlerle toplumda önemli karşılığı olan dini hassasiyetleri hedef alıyorlar…

İster kabul edilsin ister edilmesin Türkiye toplumunda dini cemaat ve grupların göz ardı edilmemesi gereken bir ağırlığı var. Bu da oldukça normal bir durum zira hassasiyet derecesi değişmekle birlikte Türkiye’de dindarlığın geniş bir toplumsal tabanı söz konusu.

Bu sebeple Türkiye’de siyaset icra edenlerin toplumun değer yargılarına göre hareket etmesi gerekirken Türkiye’nin kurucu ideolojisinden kaynaklı İslam düşmanlığı nedeniyle devlet erkânı dinle ilişkili her şeye ötekileştirici bir üslupla yaklaşıyor. AK Parti iktidarı ile bir nebze değişen bu durum hükümetin yeterli dikkati göstermemesi ve devletin genetik kodları yüzünden bir yerlerden hortlayıveriyor!

Sivas Polis Meslek Eğitimi Merkezi’nde mezuniyet töreninde konuşan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek"Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata bağlı olmayın. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir." ifadelerini kullandı. 

“Sevgili gençler. Bugün sizler çok şerefli bir mesleğe, devletimiz adeta vitrini olan çok önemli bir kuruma ilk adımlarımızı atıyorsunuz. Bu bilinçle ve Emniyet Teşkilatımızın köklü kurumsal kültürü doğrultusunda gerekli eğitimlerinizi aldınız ve polis olmaya hak kazandınız. Aldığınız eğitimler doğrultusunda ve bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, Meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum.

Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata bağlı olmayın. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alın….

Sivas Valisi’nin Türkiye toplumunun hassasiyetlerinden haberdar mı? Milyonlarca insan cemaat ve tarikatlarla ilişki içerisinde. Bunların meslek tercihleri adına hassasiyetlerine, ailelerine ve kültürlerine sırt çevirmelerini istemek hastalıklı bir toplumsal yapı inşa etmek anlamına geliyor!

İnsanlar kimliklerini ve değerlerini gizlemek zorunda bırakılınca ortaya ne kadar büyük bir sorun çıktığını Gülenciler örneğinde gördük! Tüm bunlar bir yana cemaat ve tarikatlardan uzak durulması çağrısı yapan Vali keşke Türkiye’nin en büyük tarikatı olan Kemalizm’e de bir çift laf söyleseydi!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum