1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Karadavi: Irak'taki Krizin Çözümü Diyalogdan Geçiyor
Karadavi: Irak'taki Krizin Çözümü Diyalogdan Geçiyor

Karadavi: Irak'taki Krizin Çözümü Diyalogdan Geçiyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Irak'taki krizin çözümünün diyalogdan geçtiğini belirtti.

25 Haziran 2014 Çarşamba 15:33A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, birliğin kuruluşunun 10'uncu yılı dolayısıyla Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Karadavi, dünyanın çeşitli yerlerinde baskıya maruz kalan SünnilerinŞiilerin liderliğindeki Irak'ta bu durumdan daha fazla muzdarip olduğunu ifade etti.

KaradaviSünniler ile Şiiler arasında anlaşmazlığın sona ermesi gerektiğini belirterek, daha önce bunun için diyalog amacıyla İran'a gittiğini hatırlattı. Ortadoğu'da mezhep odaklı kutuplaşmaya karşı uyarıda bulunan Karadavi, "Irak'ta krizin çözümün diyalogdan geçiyor" dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği de Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı Sünni muhaliflerden küçük bir kesimin radikal olduğunu belirterek, "Sünnilerin en fazla yüzde 10'u IŞİD'e mensup ve çatışmalara müdahil oluyor. Ne zamanki Sünniler haklarını elde eder o zaman bu örgüt de ortadan kalkar" diye konuştu.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ve bazı aşiret güçleri, MusulTikritBakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-KaimRaveAnehRetbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Şiddetli çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT