1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Kandil'den Yönetilen PYD Savaş Suçu İşliyor"
"Kandil'den Yönetilen PYD Savaş Suçu İşliyor"

"Kandil'den Yönetilen PYD Savaş Suçu İşliyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlu da PYD'yi "terör örgütü" olarak görmeyen ABD'ye tepki gösterdi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 17:46A+A-

Lahey'deki temasları sırasında Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde savaş suçları işlediğine dair belgelerin ortada olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "PKK Türkiye ve Avrupa için bir terör örgütüdür. PKK'nın uzantısı olan, Kandil'den yönetilen PYD terör örgütü değil mi?" diye sordu.

ABD'nin tutumunun netleşmesini beklediklerini vurgulayan Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer birisi PYD ve YPG'nin terör örgütü olmadığını söylüyorsa ya Ortadoğu'daki gerçeklikten ya Irak'tan Sincar üzerinden Suriye'ye sağlanan destekten ya Kandil'de eğitilen Suriyeli, PYD'li teröristlerden habersiz demektir.

"Eğer birisi 'PKK terör örgütüdür ama YPG terör örgütü değildir' diyorsa eldeki bu istihbaratlara rağmen, o zaman biz bir samimiyet sorgulaması yaparız."

'Suriye'deki terör odaklarına aynı tedbirleri alırız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin "teröre karşı" verdiği mücadelede "teröristlere" Suriye'den de destek geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olduğunda, Irak'a dönük aldığımız tedbirler, Kandil'e dönük aldığımız tedbirler neyse; Suriye terör odaklarına karşı da aynı tedbirleri alırız. Türkiye'ye saldırı düzenlediği için DEAŞ mevzilerini nasıl koalisyon uçaklarıyla vurduysak ve Türkiye sınırları boyundaki DEAŞ mevzilerini top atışlarıyla hedef aldıysak, Türkiye'ye zarar veren her terör örgütüne de aynı muameleyi gösteririz." diye konuştu.

'Türkiye'ye yapılan iki yüzlülük'

Davutoğlu Hollandalı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında mülteci krizine de değindi.

Davutoğlu, Suriye’deki krizin çözümü için kılını dahi kıpırdatmayan bazı çevreler olduğunu, bunlara maalesef BM Güvenlik Konseyi'nin de dahil olduğunu söyledi.

Yine bazı çevrelerin, Suriye’de mülteci akınına yol açan Rus bombardımanına "Dur" diyemediğini vurgulayan Davutoğlu, "Rusya’ya dönüp 'Yeter artık' diyemeyen bazı çevrelerin Türkiye’ye dönüp 'Sınırlarını aç' diye bir tavsiyede bulunmasını da iki yüzlülük olarak görüyorum" dedi.

BBC

HABERE YORUM KAT