1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kanadalı Bakan Afgan Malala’nın Örtüsünden Rahatsız
Kanadalı Bakan Afgan Malala’nın Örtüsünden Rahatsız

Kanadalı Bakan Afgan Malala’nın Örtüsünden Rahatsız

Kanada'nın Quebec eyaletinin Eğitim Bakanı Jean François Roberge, Nobel ödüllü aktivist Malala Yousafzai'ın Quebec'de öğretmenlik yapabilmek için başörtüsünü çıkarması gerektiğini söyledi.

07 Temmuz 2019 Pazar 14:33A+A-

Kanada'nın Quebec eyaletinin Eğitim Bakanı Jean François Roberge, Nobel ödüllü aktivist Malala Yousafzai'ın Quebec'de öğretmenlik yapabilmek için başörtüsünü çıkarması gerektiğini söyledi. Roberge, Yousafzai'ın ülkelerinde öğretmenlik yapmasının bir gurur olacağını fakat her açık ve toleranslı ülkede olacağı gibi öğretmenin üzerinde dini bir sembol taşıyamayacağını söyledi.

Malala Yousafzai, 2012 yılında ülkesinde kızların okula gitmesi için yürüttüğü kampanya sırasında Taliban tarafından başından vurulmuştu. Pakistan Talibanı silahlı saldırının, Malala'nın "batı yanlısı görüşleri" nedeniyle gerçekleştirildiğini açıklamıştı. 

Yousafzai, 2014 yılında 17 yaşında iken Nobel Barış Ödülü'nü alarak bu alanda ödül alan en genç isim olmuştu.

Quebec Eğitim Bakanı Roberge'e Yousafzai'ın ülkelerinde öğretmenlik yapması hakkında sosyal medyadan soru soran bir takipçisine şu yanıtı verdi: 

"Ona bunun çok büyük bir onur olacağını söylerdim  Fransa'da olacağı gibi Quebec'te de ve bütün açık ve toleranslı ülkelerde olacağı gibi eğitimcilerin görev başındayken üstlerinde dini bir sembol taşıyamayacağını söylerdim"

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum