1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kan Kanseri Filistinli Esir Et-Turabi Hastanede Şehit Oldu
Kan Kanseri Filistinli Esir Et-Turabi Hastanede Şehit Oldu

Kan Kanseri Filistinli Esir Et-Turabi Hastanede Şehit Oldu

İşgal rejimin Afula Hastanesi'nde kansere yenik düşen esir Filistinli Hasan Turabi şehit düştü.

05 Kasım 2013 Salı 20:51A+A-

Nablus'un batısındaki Surra beldesi sakinlerinden esir Hasan Et-Turabi'nin ailesi, Filistinli esirin sağlık durumunun iyice kötüye gitmesi üzerine birkaç gün önce kaldırıldığı işgal rejimindeki El-Ufule Hastanesi'nde bu sabah (5 Kasım Salı) hayatını kaybettiğini açıkladı.

Esir Hasan Et-Turabi'nin babası bu sabah Filistinli esirin şehadet haberini ailesine ve köy meclisi üyelerine haber verdiği ve birkaç gündür hasta oğlunun yanında bulunduğu bildirildi.

Kan kanseri olan Filistinli esir Hasan Et-Turabi'nin sağlık durumunun iyice kötüye gitmesi ve tehlikeli aşamaya gelmesi üzerine işgal yönetimi hakkındaki tutuklama kararını iki hafta önce kaldırmıştı.

1990 doğumlu Hasan Et-Turabi'nin bekar olduğu, işgal güçleri tarafından 7 Ocak 2013'de gözaltına alındığı, İsrail askeri savcılığının Et-Turabi'ye İslami Cihad Hareketi üyesi olmanın yanında birçok suçlama yönelttiği fakat henüz hakkında mahkemeden herhangi bir karar çıkmadığı ifade edildi.

Hasan Turabi için Batı Şeria'da cenaze töreni düzenlendi

Nablus kenti yakınlarındaki Sıre beldesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı. Cenazede, Hamas flamaları ve Filistin bayrakları taşındı.

İşgal rejimi karşıtı sloganın atıldığı cenazede Filistin yönetiminden, Turabi'nin ölümünün soruşturulması, İsrail'in uluslararası makamlara taşınması talep edildi.

"Sadece ağrı kesici verdiler"

AA muhabirine konuşan Turabi'nin annesi Delal Turabi, oğlunun ölümünden İsrail Hapishaneler İdaresi'ni sorumlu tutarak, "10 gün boyunca hastanede Hasan'ın yanındaydım. Çok fazla konuşmadı ancak bana, İsrail kurumlarında gerekli tedaviyi görmediğini, kendisine sadece ağrı kesici verdiklerini söyledi" dedi. Hasan tutuklandığında, İsrailli yetkililere oğlunun kanser hastası olduğunu bildirdiğini söyleyen Delal, "Hapishaneler İdaresi, kasıtlı olarak oğlumun sağlık hizmetlerini ihmal etti" iddiasında bulundu. 

"İsrail ile müzakereler durdurulmalı"

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanı Atallah Ebu Sibah ise Turabi'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle Filistin yönetiminden, İsrail ile müzakereleri durdurmasını istedi. 

Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün Gazze'deki merkezi önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ebu Sibah, tutukluların serbest bırakılması için tek yolun direniş olduğunu belirterek, "İsrail, hasta esirlerin tedavisini geciktiriyor çünkü Filistin halkını öldürülmesi gereken böcekler olarak görüyor. İsrail, suçlu ve ırkçı. İsrail ile müzakereler durdurulmalı. ABD de İsrail'in insanlık suçu olarak kabul edilen eylemlerini örtbas ediyor" ifadesini kullandı. 

FİEM / AA

HABERE YORUM KAT