1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Kahrolsun Kültürel Soykırımcı TOKİ!’
‘Kahrolsun Kültürel Soykırımcı TOKİ!’

‘Kahrolsun Kültürel Soykırımcı TOKİ!’

En ufak bir utanma emaresi, pişmanlık ve özeleştiri olmaksızın bütün ölüm ve yıkımları ‘rant hırsı’yla izaha kalkışmak basit bir kaçış değil. Tersine PKK ve HDP’nin koskoca bir toplumu ahmak yerine koymakta ne derece inatçı olduğunun ikrarıdır.

31 Mart 2016 Perşembe 04:37A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Başbakan Davutoğlu kalabalık bir heyetle yarın Diyarbakır’a hassaten operasyonların son bulduğu Sur’a gidiyor. Yüzlerce mayınlı hendek ve bombalı düzeneğin imha edildiği, geriye çok sayıda ölüm, yaralanma, evlerini terke mecbur kalan aile ve büyük bir yıkım kalan Sur’a Başbakan Davutoğlu neden gidiyor?

Sur’u normale döndürmek için restorasyon ve rehabilitasyon sürecinde takip edilecek yol haritasını bizzat yerinde denetlemek ve desteklemek üzere Diyarbakır’a gidiyor Başbakan Davutoğlu. Bölgedeki kültürel varlıkların korunması, mahallelerin maruz kaldığı ağır tahribatın giderilmesi için tasarlanan kentsel dönüşüm planları için adımlar sıklaştırılıyor. Ancak yeni bir vaveyla dalgası da eksik olmuyor. Eğer PKK ve HDP cephesinden yükseltilen söylemlere kulak verecek olursak “mesele hendek, barikat değil, yaşam alanlarını gasp etmek”miş. Hatta Marksist teori de kullanılarak bir taraftan ‘halkı soykırıma tabi tutan’ diğer taraftan da ‘yakılan yıkılan alanlarda ganimeti peşine düşen’ bir iktidar çözümlemesi yapılıyor.

Yazının Devamı >>>